Mihai Dospinescu devine campion naţional în sezonul de debut

Date:

Ovidius Clinical Hospital

După o primă zi de excepţie în 4V Avrig – la finalul căreia pilotul Mihai Dospinescu şi navigatorul Cătălin Iftemi încheiau din postura de lideri absoluţi cu un avantaj de peste trei minute, ziua secundă a celei de-a patra etape a Campionatului Naţional de Rally Raid avea să fie umbrită de o problemă tehnică.

Ajunşi la prima zonă de alimentare, cei doi au constatat – cu dezamăgire – că pompa de alimentare a depus „armele”. Neavând posibilitatea s-o schimbe – fiind doar în zonă de alimentare – echipierii fost nevoiţi să declare primul abandon al acestui sezon. Bineînţeles, pentru echipajul debutant ce a dominat prima jumătate a sezonului, abandonul tehnic de la Avrig nu reprezintă un eşec, în condiţiile în care simpla participare în etapa organizată de 4V Motorsport le-a adus – matematic – titlul de campioni naţionali ai Grupei TH4.

„Cu un ochi plângem – pentru că ne doream să terminăm această etapă superbă, însă cu celălalt râdem căci obiectivul acestui sezon a fost atins – Suntem campioni naţionali la grupa şi clasa noastră, dar şi absoluţi, însă această ierarhie este doar informativă la fiecare final de etapă. Este un sentiment foarte plăcut să vezi că la primul tău sezon într-o competiţie, obţii victorie după victorie şi în final – devii campion. Dat fiind regulamentul sportiv al acestui sezon, fiecare sportiv sau echipaj – după caz – este obligat să scadă, din totalul etapelor la care participă, cel mai slab rezultat. Scăzând cele „0” puncte care ni se atribuie la Avrig, rămânem cu 43 de puncte, în timp ce adversarii noştri direcţi – chiar şi cu o victorie punctată la 25 de puncte în ultima etapă ce urmează a fi confirmată, sunt nevoiţi să aplice regula cu scăderea celui mai slab rezultat.”, a spus, bucuros de performanţa sa, pilotul Mihai Dospinescu.

Echipajul Dospinescu-Iftemi a bifat patru prezenţe la start în acest sezon al Campionatului Naţional de Rally Raid, cei doi sportivi obţinând un loc secund în prima etapă organizată la Bazna. Au urmat apoi două etape consecutive – la Carei şi Călăraşi – unde Mihai şi Cătălin s-au impus autoritar în clasamentul absolut – implicit şi la grupa la care se încadrează modelul Polaris RZR PRO R. Pentru a-şi asigura supremaţia grupei TH4 – dedicată modelelor SSV – aceştia aveau nevoie de participare în a patra etapă a sezonului, care în ultimul moment a fost mutată de la Cluj şi organizată la Avrig, în Sibiu. Deşi calendarul este oarecum incert, neştiind unde şi dacă se va desfăşura a cincea etapă, noii campioni ai grupei TH4 îşi doresc să mai parcurgă kilometri de sectoare selective în acest sezon, şi – dată fiind experienţa avută ca deschizători la etapa de raliu din Bacău – Mihai şi Cătălin vor să ajungă şi la ultima etapă a naţionalului de raliu, la sfârşitul lunii octombrie.

„Cu siguranţă vom fi prezenţi şi la următoarea etapă – Tulcea conform calendarului – însă pentru a mai parcurge kilometri în acest an vom face „prezenţa” ne dorim o participare şi la TESS Rally Braşov, etapă a Campionatului Naţional de Raliuri, desfăşurată la finele lunii octombrie. Ne-a plăcut experienţa de la Bacău din luna august şi ne dorim repetarea, indiferent că o vom face în regim de concurs sau ca deschizători. Evident, împreună cu partenerii noştri căutăm variante şi punem în balanţă ceea ce-am făcut până la acest moment, pentru a putea face posibilă o primă participare internaţională.”, a completat proaspătul campion la Rally Raid.

Sursă foto: facebook/Mihai Dospinescu – Racing

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Un porumbel de concurs pierdut își caută stăpânul

Porumbelul voiajor a fost găsit de o localnică din...

(Video) Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite ale Americii

Mihai Constantin: „Cred că este o șansă foarte importantă...