Accident cu 2 morți și mai mulți răniți în urma coliziunii dintre două autoturisme și un autocar

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Două persoane au murit și alte patru au suferit răni grave într-un accident rutier care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, implicând două mașini și un autocar, în regiunea Crasna, Vaslui.

La momentul sosirii echipajelor de salvare, s-au identificat șase victime, cinci dintre ele fiind blocate într-unul dintre autoturisme.

Din aceste cinci victime, două erau în stop cardiorespirator, două se aflau în stare de comă, iar o singură persoană era conștientă.

Operațiunile de descarcerare au fost efectuate de către pompieri în paralel cu eforturile medicilor și paramedicilor de a stabiliza starea victimelor.

Toate victimele au fost eliberate, dar, din păcate, unul dintre pacienții aflați în stop cardiorespirator nu a putut fi salvat și a fost declarat decedat de către medicul de pe ambulanța SMURD. La scurt timp a mai încă una dintre victime s-a stins din viață la spital.

Celelalte victime au primit asistență medicală imediată la locul accidentului și au fost ulterior transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

„Pasagerii din autocar au fost evaluați, dar nu a fost necesară acordarea de îngrijiri medicale”, a comunicat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

La locul accidentului, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, echipate cu module pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, trei ambulanțe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă și o autospecială de primă intervenție și comandă, la intervenție participând șase subofițeri și un ofițer. În plus, trei autospeciale ale Serviciului de Ambulanță Județean au fost trimise la fața locului.

Conform ISU Vaslui, autocarul transporta 40 de persoane, dintre care 38 de pasageri și doi șoferi.

Deși în acest incident rutier au fost implicate trei vehicule și 46 de persoane, Planul roșu de intervenție nu a fost declanșat, deoarece numărul victimelor a fost de șase, sub limita minimă care ar fi necesitat activarea acestui plan.

Conducătorul autocarului a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind negativ. Conducătorul autoturismului înmatriculat în județul Alba nu a putut fi testat la fața locului, urmând să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Pugiliștii Alexandru Buleu și Erson Huseim au câștigat Cupa României!

Au câștigat Cupa României Doi pugiliști de la CSM Constanța...

(Video) Vaslui: Tragedie pe DN 24. Trei persoane au decedat

Trei persoane au decedat în urma unui accident pe...