AUR propune 200 de măsuri pentru redresarea României
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) propune la alegerile parlamentare care vor avea loc pe data de 1 Decembrie un program de guvernare ce vizează măsuri pentru dezvoltarea economică a țării, pentru reforma învățământului, asigurarea independenței energetice a țării, dar și o eficientizare administrativă.
Iată în continuare câteva dintre măsurile pe care AUR le propune în programul său.
- Românii, demni în Europa și în lume:
”Impunem respectarea tratatelor în vigoare de către partenerii europeni și euro-atlantici și recunoașterea rolului României ca aliat și stat membru cu drepturi egale. Românii sunt egali cu ceilalți cetățeni ai statelor Uniunii Europene, beneficiind de toate drepturile aferente, inclusiv de apartenența la spațiul Schengen.
Contracarăm, prin toate intrumentele legale și instituționale, acordurile și directivele care pot afecta interesele României și ale românilor. Interesul național trebuie să fie axul central al politicii externe a României. Respingem tendințele de centralizare a deciziilor la nivelul Uniunii Europene.
Protejăm și promovăm interesele comunităților românești istorice și ale românilor din diaspora. Totodată, stimulăm relațiile diplomatice, economice și comerciale cu alte state și prin intermediul românilor din străinătate, ca unul dintre mijloacele de mare preț ale întăririi cooperării dintre țări.
Creștem gradual, în primii patru ani de guvernare, salariul minim brut până la valoarea de 5.000 lei. Salariul minim brut se va indexa automat cu rata anuală a inflației”, se arată în programul AUR.
2. Reducerea taxării muncii și a companiilor
”Creștem gradual, în primii patru ani de guvernare, salariul minim brut până la valoarea de 5.000 lei. Salariul minim brut se va indexa automat cu rata anuală a inflației. Mai mulți bani pentru salariați, mai puține taxe pentru firme. Reducerea drastică a taxelor, a contribuțiilor la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la un nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 lei din salariul brut.
Sprijinim seniorii României – venituri suplimentare pentru ei și integrare în societate. Persoanele care aleg voluntar să își continue activitatea profesională în mediul privat după atingerea vârstei de pensionare vor fi scutite de contribuții și impozitul pe veniturile din salarii. Măsura va încuraja companiile să angajeze persoane vârstnice în locurile de muncă și pozițiile potrivite seniorilor. Reducem presiunea asupra mediului de afaceri. Instituțiile statului nu vor putea controla mai mult de o dată pe an același agent economic, în lipsa constatării unor nereguli, pentru a permite mediului de afaceri să se concentreze pe activitatea economică”, conform programului.
3. Valorificarea resurselor și a companiilor strategice
”Înființăm un program național în cadrul căruia vor fi prelucrate (primar, secundar, terțiar) bogățiile naturale, cum ar fi mineralele, apele, petrolul, gazele, aurul și metalele rare din subsol, precum și pădurile, plantele și alte elemente care fac parte din bogăția națională. Resursa financiară produsă de fiecare bogăție în parte va fi evidențiată public, zi de zi, ca parte a Fondului Suveran de Investiții, după modelul Norvegiei. Fondul Suveran de Investiții va fi responsabil pentru administrarea resurselor naturale ale României, plasarea sumelor colectate în investiții cu risc scăzut în afara țării, acoperirea deficitului la fondul de pensii din câștigurile obținute și investiții în domenii cheie de interes național (energie, siderurgie, metalurgie șamd). Fondul Suveran de Investiții va fi organizat sub forma unui fond de stat ce poate fi capitalizat din banii contribuabililor români, permițându-le acestora să devină acționari. Statul român va fi deținătorul pachetului majoritar de acțiuni la companiile din domeniile strategice, precum și la cele care prelucrează bogățiile naturale, iar cetățenii români vor avea acces facil și drept de preempțiune la cumpărarea de acțiuni în aceste companii”, spun cei de la AUR.
4. Asigurarea securității energetice a României
”România trebuie să-și asigure suveranitatea energetică. Prin urmare, se va continua folosirea combustibililor fosili și hidrocarburilor (cărbune, gaz, petrol), energiei hidro, nucleare, eoliene și solare. Prioritatea strategică va fi extragerea gazelor naturale și a țițeiului din zăcămintele existente. Finalizăm proiectele de modernizare a sistemului energetic național de transport al energiei electrice (Transelectrica), pentru a crește capacitatea de preluare a puterii generate de sursele regenerabile (biomasă, fotovoltaice, eoliene, hidro și pe bază de hidrogen). Construim hidrocentrala de pompaj Tarnița (1000 MWh), finalizăm lucrările la toate hidrocentralele în curs de construire și dublăm capacitatea de înmagazinare în depozitele subterane. Finalizăm lucrările la centralele pe gaze de la Iernut și Brăila în primii patru ani de guvernare și construim capacități noi pe gaze în ciclu combinat la Ișalnița, Turceni și Mintia în următorii trei ani, pentru a asigura o producție excedentară de energie electrică cu o putere netă disponibilă de cel puțin 10 000 de MW. De asemenea, finalizăm investiția la cele două noi reactoare de la Cernavodă în următorii 4-6 ani și păstrăm funcționale capacitățile de producție pe cărbune de la Rovinari și Turceni”, arată AUR în platforma sa.
Lista candiaților AUR la Constanța pentru alegerile parlamentare:
SENAT:
VLAHU NICOLAE
CUPȘA OVIDIU-SORIN
APOSTOL CĂTĂLIN-MARIAN
IOAN STELA
ISTRATE IULIAN-SORIN
MATEESCU SORIN-CRISTIAN
GIREL DOINA
CAMERA DEPUTAȚILOR:
MURAD MOHAMMAD
PĂUNESCU SILVIU-TITUS
HRISTU COSMIN
BOZDOACĂ AURA
LUCHIAN ALIN-MIHAI
MORAR ANDRA-DIANA
DIMU ȘTEFAN-CIPRIAN
TOADER GEORGE-ALIN
MOROIANU NICOLAE
MURARIU STELICĂ
CHITUC CONSTANTIN
CHEIZIS LILIANA
DOGARU ALEXANDRU
CERCEL LAURENȚIU
Comandat de PARTIDUL ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR
Executat de SC INFORMEDIA SRL– portal: www.stirilemedia.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 11240014