Colegiul Medicilor București: „Doctorii au nevoie de o platformă integrată de asigurări de sănătate funcțională”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face un apel ferm către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea cu rapiditate a disfuncţionalităţilor din sistemul SIUI, deoarece nefuncţionalitatea totală sau îngreunată a sistemului perturbă activitatea în toate sectoarele medicale, cu impact direct asupra pacienţilor.

„Ştim că noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost numit de puţin timp în funcţie, dar lansăm acest apel, mai ales având în vedere că actualul preşedinte al CNAS, doamna dr. Valeria Herdea este medic de familie, deci înţelege cu atât mai bine problemele cu care se confruntă colegii săi. O rugăm pe doamna preşedinte a CNAS să întreprindă acţiuni concrete pentru rezolvarea situaţiei şi, eventual, să se realizeze o comunicare din partea Casei către comunitatea medicală în legătură cu problematica SIUI şi cu soluţiile posibile pe termen scurt, mediu şi lung pentru îmbunătăţirea activităţii medicale în contextul sistemului SIUI.”, a subliniat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Medicii susțin că înţeleg că remedierea acestui sistem nu poate fi realizată „peste noapte”, dar este important să fie identificate soluţii pentru a asigura funcţionarea continuă a sistemului printr-o activitate de mentenanţă adecvată.

„Am citit despre medici care încearcă să utilizeze sistemul, validând date în timpul lor liber, adesea în timpul serii sau al nopţii, când interacţiunile în sistem sunt mai puţine. Această abordare demonstrează dedicarea lor faţă de pacienţi, faţă de actul medical şi evidenţiază necesitatea unei soluţii imediate pentru problemele cu care se confruntă.”, a adăugat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

De asemenea, aceștia mai susțin că este necesar să fie stabilit un termen clar pentru implementarea unei noi versiuni a acestui sistem, care să fie pus la dispoziţia comunităţii medicale şi care să răspundă nevoilor acesteia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...