Comandamentul Sezon Estival: Peste 250 de unități de alimentație publică, verificate. Ce nereguli au găsit inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2024 în perioada 01.07-06.07.2024

Activitatea inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor se axează, în principal, pe prevenția apariției riscului și a pericolelor privind siguranța alimentară, la protejarea sănătăţii publice şi, implicit, a intereselor turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul Mării Negre.

Echipele de control verifică modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024, menționăm că, până la această dată nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecții alimentare care să pună în pericol sănătatea turiștilor.

În perioada 01 – 06.07.2024 inspectorii care activează în cadrul Comandamentului, au verificat 251 de unități de alimentație publică: 110 restaurante, 4 pizzerii, 23 de unităţi tip fast – food, 7 braserii, 12 unităţi de tip bufet, 9 baruri, 2 snack-bar-uri, 39 de rulote, 17 magazine alimentare, 22 de laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un magazin alimentar, 3 unități tip bistro și o tonetă.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 396.000 de lei și au fost emise 2 ordonanțe de suspendare a activității și 2 ordonanțe de interzicere a activității.

A fost dispusă măsura de reținere oficială/sechestru pentru o cantitate de 122,7 de kg produse de origine animală (carne și preparate din carne), care au fost dirijate către unități de neutralizare.

Dintre principalele nereguli constatate se numără:

  • Depozitarea și manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Condiții necorespunzătoare de igienă a spațiilor și echipamentelor de lucru;
  • Ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare;
  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin intermediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al „Comandamentului Sezon Estival 2024”: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr funcționează în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Toate unitățile aflate pe litoralul românesc sunt supravegheate și verificate de către inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024.

Sursă foto: arhivă

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Constructorul care reabilitează Cazinoul din Constanța, amendat de Garda de Mediu

Constructorul care reabilitează Cazinoul din Constanța nu a scăpat...

(Foto) Prins de jandarmi în timp ce vindea țigări fără timbru

Bărbatul vindea țigările pe stradă Astăzi, 18.07.2024, în jurul orei...

(Hartă) Cod galben de inundații, valabil pentru râuri din 8 județe

INGHA a emis cod galben de viituri Institutul Naţional...