Creștere alarmantă a cazurilor de malarie în România. Avertisment din partea Ministerului Sănătății: „Există complicații care pot fi fatale”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Ministerul Sănătății a emis recent un raport îngrijorător, conform căruia în doar luna ianuarie au fost înregistrate 9 cazuri de malarie în țară. Din acestea, cinci au istoric de călătorie în Tanzania-Zanzibar, iar doi dintre pacienți au decedat. Majoritatea cazurilor de malarie sunt tratate la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş din București.

Regretabil, malaria poate fi confundată la debut cu o infecție respiratorie sau virală obișnuită. Simptomele includ febră, frisoane, dureri de cap, iar uneori și diaree. Este crucial ca cei care călătoresc în zone cu risc să fie conștienți de posibilitatea acestei boli la întoarcere și să consulte imediat un medic, menționând că au vizitat o zonă de risc. Cu cât diagnosticul este întârziat, cu atât prognosticul pacienților devine mai sever. Există complicații care pot fi fatale. În prezent, la Spitalul Victor Babeș sunt internați trei pacienți„, a declarat conf. dr. Simin Florescu, manager al Spitalului Victor Babeș.

Există tratamente profilactice disponibile, sub formă de pastile care trebuie luate înainte, în timpul și după călătorie. Este crucial ca cei care intenționează să călătorească în zone de risc să solicite sfaturi medicale, astfel încât să fie îndrumați adecvat.

Este esențial ca publicul să fie conștient de riscurile asociate călătoriilor în anumite zone și să ia măsurile necesare pentru a se proteja împotriva bolilor tropicale, cum ar fi malarie. Prevenția și diagnosticul precoce sunt cheia pentru reducerea impactului devastator al acestei boli.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...