Cursa contra cronometru: Lucian are nevoie urgentă de 30.000 de euro pentru a evita paralizia!

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Lucian suferă de tuberculoză osoasă

La 18 ani riscă să rămână paralizat pe viață. Lucian suferă de tuberculoză osoasă localizată în coloana vertebrală. Din cauza bolii, una dintre vertebre s-a dislocat și s-a fixat într-o poziție greșită cauzând o deformare progresivă a coloanei vertebrale. Doar o intervenție chirurgicală de urgență mai poate salva viața băiatului. Costurile medicale se ridică însă la peste 30.000 de euro. 

„Tatăl lui Lucian a avut TBC la plămâni. Copilul a moștenit boala, doar că la el virusul s-a localizat la nivelul coloanei. Dacă nu face operația cât mai repede posibil, există riscul să se rupă și să paralizeze. Nu pot să accept așa ceva, însă nici nu am posibilitatea financiară să achit serviciile medicale necesare. Lucrez de dimineața până seara într-o fabrică de chiftele. Sunt mama singură cu trei copii. Mă mai ajută mama mea atât cât poate și ea. Este foarte greu!”, ne-a povestit Mihaela. 

Lucian are 18 ani, iar anul acesta ar fi trebuit să dea examenul de bacalaureat. Pentru că lupta cu boala a început de mic-copil, mama a fost nevoită să amâne înscrierea la școală cu doi ani. Elev în clasa a X-a la un liceu cu un profil electro-mecanic, Lucian are rezultate remarcabile la învățătură. Visează la momentul în care va putea să joace fotbal cu colegii lui în curtea școlii. 

„Problemele medicale l-au împiedicat să se implice într-o activitate sportivă. Boala l-a afectat și emoțional. Singurul lucru pe care și-l dorește momentan este să nu mai fie discriminat. De multe ori colegii îl ocolesc, el neputând participa oricum la activitățile grupului.”, ne-a mărturisit mama sa cu lacrimi în ochi. 

În ciuda provocărilor, familia lui Lucian rămâne unită. Mama a ales să nu își piardă speranța și a apelat la sprijinul Asociației „Salvează o inimă” care deschis deja o campanie de strângere de fonduri.

Cu sprijinul comunității și al oamenilor de bunăvoință, Lucian poate avea o șansă reală la o viață normală. Orice ajutor contează și poate face diferența între o viață plină de suferință și una plină de posibilități pentru un tânăr atât de promițător.

„Haideți să fim alături de Mihaela și Lucian în această luptă și să le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a depăși acest moment dificil. Împreună, putem transforma o poveste de suferință într-una de speranță și vindecare.”, a declarat Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă. 

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/lucian-petcu/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele: PETCU LUCIAN

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

A fost semnat acord pentru retehnologizarea Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă

A fost semnat un acord cadru pe termen lung...

CSM Constanța își dorește a 7-a victorie consecutivă!

Echipa pornește cu prima șansă la victorie Într-o partidă restantă...