Dezastru la celebra Taverna Racilor din Herăstrău: Alimente expirate, mizerie de nedescris și gândaci. S-a decis închiderea restaurantului

Date:

Cloud Hosting

Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a decis închiderea renumitei Taverna Racilor din Herăstrău, solicitând intervenția departamentului pentru Criminalitate Economică și a Direcției de Sănătate Publică.

În ciuda mai multor controale și sancțiuni, comisarii au observat că Taverna Racilor nu și-a îmbunătățit practicile. Printre neregulile descoperite se numără:

 • utilizarea de ingrediente și semipreparate fără etichete de identificare
 • folosirea unor echipamente de răcire neigienizate, cu grătare ruginite și ventilație plină de praf
 • prezența insectelor în local
 • modificarea temperaturii produselor
 • nerespectarea temperaturii de păstrare a mâncărurilor gătite
 • condiții de lucru necorespunzătoare, inclusiv pardoseli neigienizate
 • lipsa verificării metrologice a cântarelor
 • lipsa informațiilor despre ingrediente, aditivi și alergeni în meniu
 • lipsa autorizației de funcționare
 • produse alimentare expirate
 • utilizarea unui vehicul de transport neautorizat cu sistem de răcire defect pentru depozitarea ingredientelor
 • nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor în timpul transportului

În intervalul 01.06.2023-15.09.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a efectuat mai multe controale la Taverna Racilor Herăstrău, inițial administrată de SC Nedsea SRL, iar acum de SC Commercial Diplomatic Club SRL.

Conform comunicatului oficial, pe 1 iunie, autoritatea a aplicat amenzi de 25.000 de lei, a retras de la vânzare 156 kg de produse alimentare neconforme și a decis închiderea temporară. La un control ulterior, s-a constatat că localul nu a respectat măsura închiderii temporare, fiind sancționat cu o amendă de 5.000 de lei și s-a recomandat închiderea definitivă.

Pe 22 iunie, au fost aplicate noi amenzi de 75.000 de lei și s-a propus închiderea temporară pentru 6-12 luni pentru abateri repetate. Pe 28 iunie, a fost emisă decizia de închidere temporară pentru SC Nedsea SRL.

Pe 24 iunie, în timpul unui alt control, s-a constatat că SC Commercial Diplomatic Club SRL a preluat activitatea. În urma controlului, au fost aplicate amenzi de 15.000 lei, retragerea de la vânzare a 186 kg de produse alimentare neconforme și închiderea temporară a localului.

Pe 15 septembrie, administratorul SC Commercial Diplomatic Club SRL a primit amenzi de 25.000 lei, retragerea de la vânzare a 560 kg de produse alimentare neconforme și închiderea temporară a localului.

Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a solicitat intervenția Primăriei Sectorului 1, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Direcției de Sănătate Publică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare

29 Septembrie – Ziua Mondială a Inimii

În țara noastră, la fiecare 30 de minute un...

Statistică îngrijorătoare: Cei mai mulți români mor de inimă

Bolile de inimă sunt responsabile pentru jumătate din decesele...

Mai mulți parlamentari atacă noile măsuri fiscale la Curtea Constituțională

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a anunțat...

VIDEO – Un tată și cei șase fii ai săi au organizat o adevărată Cosa Nostra în 3 județe. Cămătărie, șantaj, trafic de minori...

https://www.youtube.com/watch?v=BOhLZrlJzzU Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție din cadrul DCCO...