Doi medici rezidenți de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, premiați la Conferința Națională de Cardiologie în Medicină Generală

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Cine sunt cei doi medici rezidenți?

O echipă de cadre didactice și medici rezidenți de la Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a participat la cea de-a 19-a ediție a Conferinței Naționale de Cardiologie în Medicină Generală, organizată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în parteneriat cu Societatea Academică de Medicină de Familie, care s-a desfășurat în perioada 20 – 22 iunie 2024.

În cadrul sesiunii de comunicări pentru rezidenți, dr. Cristian Ioan Nichita, rezident anul 2 Medicină de Familie, a obținut premiul I pentru cercetarea cu tema „Sindrom cardio-renal tip 1. Insuficiență renală acută secundară unui infarct miocardic acut cu necesar de angioplastie coronariană”, coordonată de prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorector UOC pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

Totodată, dr. David Gaidargiu, rezident anul 1 Medicină de Familie, a fost premiat cu mențiune pentru lucrarea „Dileme de diagnostic și tratament în practica medicului de familie – pacient tânăr cu hipertensiune arterială complicată”, realizată sub îndrumarea Șef lucrări dr. Laura Maria Condur, coordonator rezidențiat Medicină de familie – Facultatea de Medicină a UOC.

„Rezultatele obținute răsplătesc munca depusă de rezidenții noștri și onorează, totodată, Facultatea de Medicină și Universitatea Ovidius din Constanța. Îi felicit pentru performanță și le urez mult succes în continuare.”, precizează prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță.

La sesiunea de comunicări au participat 15 medici rezidenți în Cardiologie, Medicină de Familie și Medicină Internă, din zece centre universitare medicale din țară.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Tulcea: Arme și muniții deținute ilegal, descoperite în urma perchezițiilor

Perchezițiile au avut loc la domiciliul unui bărbat de...

Nu toți candidații înscriși au dat examenul de titularizare. Unul a fost eliminat! A încercat să copieze

Din cei peste 1.100 de candidați, 252 au absentat Astăzi,...

(Hartă) Când scăpăm de caniculă? Cum va fi vremea la Constanța

Nu scăpăm de caniculă! Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Vindeau parfumuri „fake” în apropierea unui mall! Ce au pățit bărbații

Cei doi bărbați s-au ales cu dosar penal La...