Minivacanța de Rusalii s-a încheiat la spital. Peste 500 pacienţi pe zi, la UPU

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Peste 2.000 de pacienți au ajuns la spital

2.122 pacienţi (1399 adulți și 723 copii) au beneficiat de servicii medicale de urgenţă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, începând de vineri dimineaţa, 21.06.2024 şi până astăzi, 25.06.2024, ora 07.00.

„Numărul de prezentări în Unitatea Primiri Urgenţe a depăşit 530 în 24 de ore, iar întregul personal UPU SMURD şi SCJU Constanţa a depus eforturi permanente pentru ca toţi pacienţii să fie preluaţi, evaluaţi şi trataţi în cel mai eficient mod.”, a transmis Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Pe baza Protocolului Național de Triaj, pacienții au fost clasificați după cum urmează:

  • Cod roșu: resuscitare  –  pacienți care necesită intervenție imediată. În această categorie au fost înregistrate 42 de persoane;
  • Cod galben: nivel critic – 161 pacienţi au fost încadraţi pe codul galben, necesitând evaluare și tratament rapid;
  • Cod verde: urgent-pacienți ale căror funcţii vitale nu sunt afectate. În această categorie au fost înregistrați 1.811 pacienți, din totalul de 2.122;
  • Cod albastru: non-urgent. În această categorie au fost înregistrați 47 de pacienți.
  • Cod alb consult –  61 de pacienți.

Din totalul de 2.122 pacienţi înregistraţi în UPU, 351 au necesitat internare în cadrul SCJU Constanţa, pentru tratament de specialitate şi monitorizare suplimentară.

Dintre secţiile unde au fost efectuate cele mai multe internări menţionăm: Cardiologie – 33 pacienți, Neurologie – 21 pacienți, Gastroenterologie – 21 pacienți, Pediatrie – 87 pacienți, Obstetrică-Ginecologie – 45 paciente.

„Având în vedere că cererea pentru serviciile medicale este în continuă creștere, conducerea SCJU Constanța ia măsuri constante pentru a gestiona eficient resursele umane și financiare şi pentru a asigura, astfel, prestarea actului medical la standard cât mai înalte.”, a mai transmis Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Video) Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite ale Americii

Mihai Constantin: „Cred că este o șansă foarte importantă...

Restricțiile de circulație ( >12 t) pe fondul Codului Roșu sunt valabile și astăzi

Autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 12...