Evaziune fiscală: prejudiciu de peste 1.000.000 de lei. Polițiștii au făcut percheziții

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziue fiscală

La data de 12 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Perchezițiile au vizat 6 locații din județul Timiș și 3 din Arad, respectiv sediile/punctele de lucru ale unor societăți ce desfășoară activități în domeniul exploatării agregatelor minerale, fabricarea betoanelor și mortarelor, sediul unor societăți de contabilitate, precum și domiciliul unor persoane fizice – reprezentanți ai acestora.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mijloace materiale de probă (documente de evidență contabilă în format letric și electronic, contracte și înscrisuri în legătură cu activitatea infracțională), precum și 3 telefoane mobile și 2 laptop-uri.

Activitatea infracțională ar fi constat în înregistrarea în contabilitate a cheltuielilor fictive sau nereale și controlarea mai multor societăți interpuse în circuitul evazionist direct sau prin intermediari, având ca scop creșterea cheltuielilor și scăderea bazei impozabile, eludând astfel plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.000.000 de lei.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării probatoriului, tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate și recuperării prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Un porumbel de concurs pierdut își caută stăpânul

Porumbelul voiajor a fost găsit de o localnică din...

(Video) Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite ale Americii

Mihai Constantin: „Cred că este o șansă foarte importantă...