Guvernul a luat la ochi industria pariurilor: „S-a depășit orice limită”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a declarat că, în interesul cetățenilor români, Guvernul va aproba joi o ordonanță de urgență care va reglementa industria pariurilor și a jocurilor de noroc electronice. El a subliniat că situația a devenit excesivă și că nu este în regulă ca industria pariurilor să aibă atât de multă influență.

„Votăm azi şi ordonanţa de urgenţă care reglementează industria pariurilor şi păcănelelor în interesul cetăţenilor români. În primul rând, jocurile de noroc nu vor mai putea funcţiona dacă firma nu este înregistrată în România. Vreau să terminăm odată cu situaţia în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara ţării şi chiar în afara Uniunii Europene”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a mai precizat că vor fi crescute „semnificativ” taxele pentru toate licenţele de jocuri de noroc şi va fi limitat „drastic” spaţiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie.

„Realitatea ne arată că s-a depăşit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie au stat la masa Guvernului, acum ameninţă politicieni şi concediază jurnalişti. Cred că este suficient, s-a ajuns mult prea departe”, a mai spus premierul.

foto: unsplash

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...