INCREDIBIL: Un polițist rupt de beat omoară un om, primește închisoare cu suspendare și continuă să lucreze în Poliție

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Comisarul-șef Alin Pahonțu, comandantul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, a dezvăluit joi că polițistul responsabil pentru un accident mortal de circulație în anul 2021, care a primit o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare în prima instanță, continuă să lucreze în cadrul instituției, fiind transferat într-un alt departament.

În cadrul unei conferințe de presă, Alin Pahonțu a evitat să comenteze hotărârea instanței, care a stârnit indignarea comunității locale, și a precizat că așteaptă o sentință definitivă.

Polițistul implicat în accidentul rutier a fost suspendat din funcție la data de 19 iunie 2022, când a fost pus sub acuzare penală. În prezent, el își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului Logistic. Decizia cu privire la situația sa va fi luată după rămânerea definitivă a sentinței judecătorești, într-o ședință de consiliu organizată de IJP Covasna conform prevederilor legale în vigoare. Există posibilitatea destituirii din Poliție, însă această măsură va fi analizată și comunicată în momentul potrivit, cu transparență, conform declarațiilor lui Alin Pahonțu.

Comandantul IJP Covasna a subliniat că se delimitează de comportamentul polițistului, care se afla sub influența alcoolului în momentul accidentului, și a afirmat că nu va tolera nicio abatere. El a menționat că instituția a sprijinit constant organele de anchetă în timpul cercetărilor.

Accidentul a avut loc pe 2 decembrie 2021 pe DN 12, în afara orelor de serviciu ale polițistului, când acesta a intrat pe contrasens într-o curbă periculoasă și a intrat în coliziune frontală cu un alt vehicul, rezultând decesul unui tânăr de 28 de ani.

Rezultatele testelor etilotestului au arătat că polițistul avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar analiza toxicologică ulterioară a relevat o concentrație de aproximativ 2 la mie alcool în sânge. Recent, Judecătoria Sfântu Gheorghe l-a condamnat pe polițist la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

În urma acestei sentințe, o petiție online intitulată „Dreptate pentru Lehel” a fost lansată de către un grup de inițiatori, solicitând Curții de Apel Brașov, care va rejudeca cazul, să aplice pedeapsa maximă legală cu executare, considerând că sentința anterioară este prea blândă în raport cu gravitatea faptelor și consecințele iremediabile ale acestora, având în vedere și funcția ocupată de polițist.

Petiția subliniază că, deși faptele nu s-au produs în timpul serviciului sau în legătură cu acesta, polițistul ar fi trebuit să manifeste integritate morală și să fie un exemplu de comportament în societate, având în vedere profesia sa și responsabilitățile legale pe care le avea. Inițiatorii petiției susțin că persoanele însărcinate cu protejarea societății nu pot oferi un sentiment de siguranță atunci când comit astfel de abateri.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Fiul cel mare al medicului Cătălin Grasa, admis la Facultatea de Medicină

Încă un medic în familie Mihnea, fiul cel mare al...

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează viitori ofițeri

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează tineri care doresc...

Focar de pestă a micilor rumegătoare în localitatea Sinoe! Ce măsuri au fost luate

A fost declarat oficial focar de pestă a micilor...

Sudul Litoralului Românesc: Plaje lărgite pentru o vacanță perfectă pentru familii și copii

Sudul Litoralului, preferat de familiile cu copii Plajele din sudul...