Leverkusen, învinsă categoric în finala Europa League! Atalanta câştigă cu 3-0 şi duce trofeul în Italia

Date:

Ovidius Clinical Hospital

sursa foto: FC Barcelona Noticias

Leverkusen a fost de nerecunoscut în meciul disputat la Dublin, în faţa Atalantei

Leverkusen a pierdut primul ei meci din acest sezon, chiar în finala Europa League, într-o manieră categorică, în faţa italienilor de la Atalanta. Trupa antrenată de Gian Piero Gasperini a izbutit să producă o nouă surpriză majoră şi s-a impus fără drept de apel în duelul de miercuri seară, de la Dublin, cu scorul de 3-0, toate cele trei goluri fiind reuşite de atacantul Ademola Lookman (minutele 12, 26 şi 75). Este prima dată când o formaţie din Italia reuşeşte să câştige Europa League în noul format.

La pauză scorul era 2-0 în favoarea Atalantei şi, cu toate că Leverkusen a evoluat slab în prima repriză, fanii germani se aşteptau ca echipa lor să revină în meci în partea a doua a întâlnirii. Tehnicianul spaniol Xabi Alonso a făcut mai multe schimbări, în încercarea de a redresa situaţia, însă tot Atalanta a fost cea care a înscris, ducând scorul la 3-0 şi stabilind rezultatul unei finale în care Leverkusen a trimis doar trei şuturi pe spaţiul porţii adverse.

sursa foto: Eurosport

Duelul tactic a fost clar câştigat de Gian Piero Gasperini, care a declarat după finală: „Jucăm de obicei în trident ofensiv, erau toate condițiile pentru a face asta și în finala Europa League, unde trebuia să jucăm pentru victorie. Trebuia să atacăm, nu era suficient doar să ne apărăm. Știm că aceste echipe sunt grozave pe atac, însă nu atât de grozave când le forțezi să se apere.

Toată lumea a fost extraordinară. Modul în care am făcut-o a fost cel mai important lucru, am meritat să câștigăm ​​fără nicio urmă de îndoială împotriva unei echipe atât de puternice. Câștigarea Europa League este o realizare extraordinară”, a declarat Gasperini, pentru Sky Sport Italia.

Xabi Alonso a recunoscut superioritatea echipei adverse în finala de la Dublin: „Nu a fost ziua noastră, trebuie să acceptăm. Trebuie să o felicităm pe Atalanta, a meritat să câştige”, a spus Xabi Alonso.

Leverkusen era până miercuri seară neînvinsă în toate competițiile, înregistrând nu mai puțin de 51 de partide în care nu a cunoscut gustul înfrângerii.

Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs, care a avut o prestaţie sigură miercuri seară.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

SAR ARTEMIS în misiune Medevac: Un marinar rus are nevoie de îngrijiri medicale

Marinarul rus se află la bordul unei nave ancorate...

A fost semnat acord pentru retehnologizarea Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă

A fost semnat un acord cadru pe termen lung...