Muzeul Național al Marinei Române, acces liber de Ziua Internațională a Muzeelor

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Constănțenii pot vizita Muzeul Național al Marinei Române. Intrarea este liberă

Muzeul Național al Marinei Române își deschide porțile publicului vizitator, sâmbătă, 18 mai, între orele 17.00-22.00, cu prilejul celei de a XX-a ediții a Programului internațional „Noaptea Muzeelor”.

Evenimentul va fi deschis de Muzica Militară a Forțelor Navale, care va susține două recitaluri, la ora 17.00 și la ora 18.00.

Publicul interesat va putea vizita gratuit expoziția permanentă și parcul expozițional ale muzeului, precum și două expoziții temporare: „ARTA. Arc peste timp”, organizată de Asociația absolvenților Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, împreună cu elevi ai Colegiului Militar Național „Alexandru Ioan Cuza” (în sala „Lentilei Farului de la Tuzla”), și „Aripi de lumină”, realizată de Careul de Arte vizuale „Amfora” (în Salonul expozițional „Clio”).

Ministerul Culturii și Comunicării din Franța a propus, în urmă cu 18 ani, organizarea programului Noaptea Europeană a Muzeelor. Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor au devenit principalii susținători ai evenimentului, iar în scurt timp mii de muzee din Europa s-au alăturat manifestării. Cu o singură absență, în anul 2020, provocată de pandemia cu SARS-CoV-2, Noaptea Muzeelor s-a desfășurat, neîntrerupt, și la Muzeul Național al Marinei Române.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Polițiștii caută o minoră de 14 ani, care a dispărut miercuri

Polițiștii au fost anunțați despre dispariția adolescentei miercuri, în...

(FOTO şi VIDEO) Pompierii din Tulcea au intervenit la o maşină care a luat foc!

Pompierii au reuşit să stingă flăcările, înainte ca acestea...

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a expediat materialele necesare votării la secţiile din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a organizat 915 secţii de votare...