Ziua Comandamentului Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”. S-au împlinit 104 ani de tradiții militare de marină

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai esențiale componente ale Forțelor Navale Române sărbătoresc 104 ani de la înființare

Comandamentul Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” a marcat, în această perioadă, împlinirea a 104 ani de tradiții militare de marină, la data de 15 mai 2024. Cu ocazia sărbătoririi a peste un secol de la înființare, s-a desfășurat o serie de activități culturale, umanitare și sportive, transmit Forțele Navale Române.

În perioada 15-30 aprilie, a avut loc campania umanitară „Suflet de marinar”, menită să aducă un sprijin material familiilor din localitatea Amzacea, județul Constanța. Marinarii militari din cadrul Flotilei de Fregate au ajutat peste 40 de persoane, oferindu-le cadouri cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale.

De asemenea, vineri, 10 mai, în Salonul Expozițional „Clio” de la Muzeul Național al Marinei Române, Regia Autonomă „Monetăria Statului” a lansat, în cadrul unei activități dedicate zilei unității, medalia aniversară „Contraamiral Horia Macellariu – 130 ani de la naștere”, într-un tiraj de 60 de bucăți din argint și 40 din tombac. La activitate, au participat comandantul Flotei, contraamiral Cornel-Eugen Cojocaru, comandantul Flotilei 56 Fregate, comandor Ciprian Mandachi, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale, precum și studenți și elevi din instituțiile militare de învățământ de marină.

Miercuri, 15 mai, în portul militar Constanța, s-au desfășurat competițiile sportive intitulate Cupa „Contraamiral Horia Macellariu”, la care au participat peste douăzeci de militari din cadrul Flotilei 56 Fregate, și Crosul copiilor „Alerg pentru zâmbete”, la care au concurat copii din localitatea Amzacea, alături de militarii care au făcut donații în cadrul acțiunii umanitare „Suflet de marinar”.

De asemenea, elevii au participat la programul „Cadet pentru o zi”, în cadrul căruia au vizitat fregata „Regele Ferdinand” și au interacționat cu membrii echipajului. La finalul activităților sportive, comandantul Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” i-a premiat pe câștigători, precum și pe copiii participanți.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a expediat materialele necesare votării la secţiile din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a organizat 915 secţii de votare...

Procesul lui Vlad Pascu, reluat joi! Inculpatul a fost adus la sediul Judecătoriei Mangalia

sursa foto: Antena 3 Procesul a fost preluat de un...

Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu: „În 2023, în România nu a fost recepționat niciun kilometru de cale ferată modernizat”

sursa foto: g4media Preşedintele USR Bucureşti acuză actuala guvernare Preşedintele Uniunea...

Leverkusen, învinsă categoric în finala Europa League! Atalanta câştigă cu 3-0 şi duce trofeul în Italia

sursa foto: FC Barcelona Noticias Leverkusen a fost de nerecunoscut...