Nava-școală „Mircea”, 85 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Nava-școală „Mircea” va marca vineri, 17 mai, ora 10.00, în portul militar Constanța, împlinirea a 85 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române, prin desfășurarea unei ceremonii militare și religioase, la care vor participa reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, Statului Major al Apărării, Statului Major al Forțelor Navale, Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, precum și comandanți ai altor structuri din Forțele Navale Române. De asemenea, la activitate, vor fi invitați și reprezentanți ai autorităților publice locale și foști membri ai echipajului.

 În cadrul evenimentului, Regia Autonomă „Monetăria Statului” va lansa medalia aniversară «Nava-școală „Mircea” – 85 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române», cu un tiraj de 60 de bucăți din argint și 40 din tombac.

În cei 85 de ani de activitate, nava s-a dovedit a fi un exponent de seamă al continuității tradițiilor marinărești în formarea viitorilor ofițeri și maiștri militari de marină și în promovarea învățământului românesc de marină.

Aceasta reprezintă o componentă esențială a bazei materiale folosite pentru formarea viitorilor membri ai echipajelor navelor din dotarea Forțelor Navale Române. Îmbinând tradiția navigației cu vele cu sistemele moderne, nava răspunde celor mai exigente standarde didactice din domeniul învățământului de marină. De-a lungul timpului, în cadrul marșurilor de instrucție, la bordul navei, alături de studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și de elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, s-au instruit și numeroși cadeți ai academiilor navale partenere din țări membre NATO și UE.

Pe lângă rolul său esențial în domeniul învățământului militar de marină, nava-școală „Mircea” are și un rol important de reprezentare. În anul 2019, velierul a fost declarat „Ambasador Onorific în Serviciul României”, iar, în anul 2022, nava și-a completat vocația de diplomație navală cu cea de „Ambasador al României Sustenabile”.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Accident în centrul Constanţei! O persoană a rămas încarcerată

Accident în centrul Constanţei, între un autoturism şi o...

Finala Europa League se joacă miercuri, între Leverkusen și Atalanta! Arbitrul român Istvan Kovacs va fi la centru

sursa foto: UEFA.com Finala Europa League se va disputa miercuri...