Premierul Marcel Ciolacu ia în considerare varianta a două zile de vot în diaspora

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți că s-a luat în considerare în coaliția de guvernare varianta extinderii perioadei de vot în diaspora pentru alegerile europarlamentare. Propunerea vizează alocarea a două zile pentru desfășurarea procesului electoral în rândul comunităților românești din străinătate.

La întrebarea jurnaliștilor cu privire la posibilitatea ca alegerile în diaspora să se desfășoare pe o perioadă de două zile, premierul a răspuns că această propunere a fost adusă în discuție de colegii săi din coaliție, inclusiv de membri ai PNL. Scopul acestei variante este de a preveni aglomerările și tensiunile în rândul diasporei, având în vedere experiențele anterioare.

Vom vedea. Haideți să vedem. Colegii mei au avut propunerea asta, au fost și colegii de la PNL. Pentru a nu se crea o emoție în diaspora, este această propunere și știți foarte bine că și data trecută am luat decizia să se voteze de vineri până duminică,a declarat Ciolacu la sediul central al PSD.

În privința unei posibile introduceri a apartenenței României la Uniunea Europeană în Constituție, premierul a menționat că va lua o decizie în această privință după ce va afla părerea colegilor săi. Aceasta este o dezbatere care a stârnit interesul opiniei publice, iar decizia finală va fi luată în urma consultărilor interne.

Propunerea de a avea două zile de vot în diaspora reprezintă un pas în direcția îmbunătățirii procesului electoral și asigurării dreptului la vot al comunității românești din străinătate, oferindu-le astfel posibilitatea de a-și exprima opțiunile într-un mod eficient și fără disconfort.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...