S-a mărit aria de difuzare a mesajelor RO-Alert pentru Tulcea

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a mărit aria de difuzare a mesajelor RO-ALERT pentru a anunța populația cu privire la riscul căderii unor aparate de zbor de dimensiuni mici, utilizate de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina, în localitățile din județul Tulcea.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, până la mijlocul săptămânii trecute, doar locuitorii din opt localități tulcene – Isaccea și comunele Luncavița, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni – primeau mesaje RO-ALERT. Însă, în noaptea de duminică spre luni, aceste mesaje au fost de asemenea transmise și populației din Tulcea și Mineri.

După primirea acestor mesaje, indivizi din Tulcea, Mineri și Somova au apelat numărul de urgență 112 pentru a obține clarificări cu privire la avertismentul autorităților, așa cum a raportat ISU.

„Au fost câteva apeluri la 112 noaptea trecută, majoritatea pentru a solicita informații despre acest mesaj. Persoanelor care au sunat li s-a explicat că este un mesaj informativ și că nu trebuie să se alarmeze sau să intre în panică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Daniel Năstase.

În mesajul RO-ALERT, populația este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și este îndemnată să rămână calmă și să se adăpostească în beciuri sau în alte locuri de protecție civilă. Dacă nu dispun de un adăpost, oamenii sunt sfătuiți să rămână în interiorul caselor lor, departe de ferestre și pereți exteriori.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

SAR ARTEMIS în misiune Medevac: Un marinar rus are nevoie de îngrijiri medicale

Marinarul rus se află la bordul unei nave ancorate...

A fost semnat acord pentru retehnologizarea Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă

A fost semnat un acord cadru pe termen lung...