Hotelierii din sudul Litoralului, revoltați din cauza numărului de controale: „Alungă turiștii”

Date:

Cloud Hosting

Proprietarii de hoteluri de pe litoralul Mării Negre se plâng de frecvența mare a controalelor din partea autorităților de stat, efectuate în sezonul de vară recent încheiat, care au provocat „impedimente financiare și probleme în relațiile cu turiștii”, a anunțat luni Organizația de Management al Destinației (OMD) Mangalia. Plângerile operatorilor economici au fost preluate de prefectul județului pentru a fi transmise guvernului.

„Operatorii economici din stațiunile turistice de pe coasta de sud, adunați în întâlnirea anuală a Organizației de Management al Destinației Mangalia, au criticat frecvența mare a controalelor din partea autorităților de stat, în timpul sezonului de vară recent încheiat, care a provocat impedimente financiare și probleme în relațiile cu turiștii. Ei au explicat (…) că, în cele 60 de zile ale sezonului de vară, au avut aproape 50 de inspecții din partea autorităților competente. Prefectul Constanței a preluat toate plângerile operatorilor economici și a asigurat că va transmite nemulțumirile lor reprezentanților guvernului României”, se menționează într-un comunicat de presă emis de OMD Mangalia.

În cadrul întâlnirii OMD Mangalia, reprezentanții administrației locale au prezentat progresul lucrărilor de modernizare din fiecare stațiune, precum și proiectele care urmează să fie finanțate din fonduri europene sau guvernamentale.

De asemenea, s-a discutat despre extinderea sezonului de vară și atragerea unui număr cât mai mare de turiști, prin extinderea Aeroportului Tuzla.

„Alte subiecte de discuție au inclus extinderea plajelor și îmbunătățirea transportului către coasta de sud (…) În acest sens, deputatul Marian Crușoveanu a menționat că mai multe proiecte sunt în faza finală de aprobare la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, care vor începe cel mai probabil în 2024, cum ar fi: Alternativa Techirghiol, cu un termen de finalizare de 36 de luni, modernizarea unui drum județean care ajunge la coastă, prin zona Albești, efectuarea unor lucrări majore de infrastructură la Eforie Nord (pasaje, tuneluri) care vor îmbunătăți traficul rutier în sezonul de vară. La rândul său, deputatul Bogdan Huțucă a explicat (…) că guvernul a luat în considerare solicitările Federațiilor și Patronatelor din turism, iar voucherele în HORECA vor fi menținute și anul viitor”, se mai menționează în comunicatul citat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare

Statistică îngrijorătoare: Cei mai mulți români mor de inimă

Bolile de inimă sunt responsabile pentru jumătate din decesele...

Mai mulți parlamentari atacă noile măsuri fiscale la Curtea Constituțională

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a anunțat...

VIDEO – Un tată și cei șase fii ai săi au organizat o adevărată Cosa Nostra în 3 județe. Cămătărie, șantaj, trafic de minori...

https://www.youtube.com/watch?v=BOhLZrlJzzU Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție din cadrul DCCO...