UPDATE – (Video) Circ și haos la Costinești! Bătalia se dă între PSD și PNL. Vlad Jipa: „Sunt numărate a cincea oară voturile”. S-a pus în discuție reluarea votării

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Situație incredibilă la Costinești! Voturile sunt numărate pentru a cincea oară

UPDATE 2: Purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța a transmis următoarele: „Urmare a renumărării, s-a constatat că sunt 3 buletine de vot fără ștampila de control trecute astfel: 2 în favoarea unui candidat, al 3 lea în favoarea altui candidat.

În ceea ce-i privește pe cei 2 cetățeni ucrainieni care au votat, cei din BECL Costinești au stabilit că nu au competența să dispună reluarea votării.”

UPDATE: „Domnul loctiitor al BECL Costinești a constatat faptul că 2 cetățeni ucrainieni au votat făra a avea dreptul. Dumnealui a pus în discuție reluarea votării”, transmite BEJ Constanța.

Circ și haos la Costinești, după închiderea secțiilor de votare! Au trecut două zile și încă se numără voturile! Reamtim că, Dumitru Jeanu a câștigat Primăria cu un singur vot diferență față de contracandidatul său. După numărarea rezultatelor parţiale, acesta rămâne primarul oraşului Costineşti după ce ar fi obţinut 771 de voturi, în timp ce contracandidatul său Gheorghe Mechenici, susţinut de PNL ar fi obţinut 770 de voturi. Buletinele au fost numărate de mai multe ori, dar rezultatul a fost acelaşi.

Între timp, a mai apărut un vot, iar cei doi au ajuns la egalitate.

După o altă numărătoare a mai apărut un vot, deci în total 2 voturi pentru canidatul PNL. De atunci se tot numără voturile, iar astăzi Vlad Jipa, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Constanţa, a afirmat că voturile pentru funcţia de primar la Costineşti sunt numărate pentru a cincea oară. Și asta pentru că fiecare rezultat obținut a fost contestat.

Reprezentantul BEJ a mers astăzi, 11 iunie, la Costinești.

„Urmare a multiplelor sesizări, am decis în calitatea mea de reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente şi de purtător de cuvânt al BEJ n să mă prezint la Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti pentru a observa operaţiunile specifice. (…) La momentul acesta s-au numărat toate buletinele de vot, fie ele valabile, nule sau anulate. Suntem în situaţia în care trebuie să verificăm şi cheia, care se pare că nu bate până la acest moment, dar vom face verificări. Mai departe, vom lua fiecare categorie, atât pentru preşedinte Consiliul Judeţean, cât şi pentru consilierii judeţeni şi consilierii locali. Aş vrea să mai fac o dată precizarea că sunt în calitate de observator. Nu am pus mâna pe niciun fel de document din cadrul circumscripţiei.”, a explicat Vlad Jipa. 

Vlad Jipa a mai precizat că procedura ar putea dura până diseară, dar, chiar și așa, rezultatul final poate fi contestat.

„Conform legii, rezultatul va putea să fie contestat. Se va urma procedura normală, doar singurul element de noutate este că la numărare acum au participat foarte multe persoane”., a declarat Vlad Jipa. 

Prefectul susține că deplasarea nu a fost aprobată

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a susținut că deplasarea purtătorului de cuvânt nu ar fi fost aprobată de șefi.

„Am fost informat în această dimineaţă că un reprezentant al AEP se deplasează la Costineşti pentru a relua numărătoarea voturilor. Având în vedere faptul că reprezentanţii AEP nu au acest atribut conferit de lege să numere voturile, l-am sunat într-adevăr pe domnul Jipa, cu care am colaborat ca şi cu ceilalţi membri ai Biroului Electoral Judeţean pe parcursul acestui proces electoral, şi l-am întrebat dacă informaţia este corectă sau nu. Mi-a spus că este într-adevăr la Costineşti, dar că nu participă la efectuarea numărătorii, ci doar este observator. În acel moment m-am interesat dacă deplasarea dânsului acolo a fost aprobată de şefii lui direcţi. Nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea acestei deplasări, pentru că indiferent ce atribuţii ai la locul de muncă, părăsirea instituţiei şi deplasarea într-o parte sau în cealaltă ar trebui să facă în baza unui ordin de serviciu sau ceva similar. Mai departe, dacă este legală deplasarea dânsului sau nu, asta nu mai este problema mea. Este problema Biroului Electoral al secţiei de votare.”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Vlad Jipa: „Mi-a precizat că mi se va face plângere penală”

„Ulterior, după ce am ajuns la BEC Costineşti, am fost sunat de prefectul judeţului Constanţa, care mi-a precizat că mi se va face plângere penală pentru că am îndrăznit să vin la Biroul Electoral de Circumscripţie. Ulterior, am avut o discuţie cu preşedintele, cât şi cu locţiitorul de la Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti, dumnealor fiind procurori, ceea ce este un lucru foarte bun pentru echidistanţă şi transparenţă. A fost o discuţie prolifică şi, în baza argumentelor, dumnealor au luat hotărârea să propună celorlalţi membri din Biroul Electoral de Circumscripţie să se reia procesul de numărare. Ulterior, printr-o hotărâre, se va consemna acest lucru cu prezenţa tuturor celor care au fost în circumscripţie.”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Constanţa. 

Întrebat dacă va depune o plângere penală, prefectul județului a spus că NU.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Număr record de job-uri subvenționate de Guvern pentru integrarea șomerilor pe piața muncii!

Ministrul Muncii: „Venim în sprijinul angajatorilor care au nevoie...

Se schimbă steagul municipiului Constanța! Locuitorii orașului invitați să-și dea cu părere! Vouă cum vi se par modelele

Proiectul modelului de steag al municipiului Constanța, în consultare...

NU UITAȚI! Se oprește apa caldă pentru două zile

Se pregătește instalația pentru sezonul rece Termocentrale Constanța informează...