Vaslui: Moartea unui ofițer ISU la doar 41 de ani salvează mai multe vieți. Familia a decis să îi doneze organele

Date:

Ovidius Clinical Hospital

O moarte tragică a lovit comunitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui. Un ofiţer de rang înalt, maiorul Florin Burghelea, a murit într-un spital din Iaşi, în urma unui infarct suferit săptămâna trecută. Familia sa a luat decizia nobilă de a dona organele defunctului, oferind o speranță de viață altor persoane aflate în suferință.

Burghelea a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat inițial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Din cauza stării sale critice, a fost transferat la un spital din Iaşi, unde, din păcate, a intrat în moarte cerebrală.

ISU Vaslui a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook a instituției, exprimându-și regretul profund pentru pierderea camaradului lor. Au menționat durerea imensă și golul lăsat de dispariția subită a maiorului, care lasă în urmă o soție îndurerată și doi copii minunați. Au evidențiat, de asemenea, gestul nobil făcut de Burghelea prin donarea de organe, un act de salvare a vieților altor oameni aflați în suferință.

Burghelea a avut o carieră militară remarcabilă, începând ca soldat profesionist la Unitatea Militară 01297 Brăila în 2007. A urmat o serie de transferuri și promovări, ajungând ofițer la Unitatea Militară 01776 Huşi în 2010. Din octombrie 2017, a ales să se alăture pompierilor la Unitatea Militară 0345 Vaslui, unde a ocupat funcții de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui.

Cu doar două săptămâni în urmă, Burghelea aspira la o poziție de expert la Centrul de Coordonare a Răspunsului de Urgență (ERCC) al Comisiei Europene, considerând că acest pas ar fi încununarea carierei sale.

Înmormântarea maiorului Florin Burghelea este programată pentru duminică, 19 noiembrie 2023, la ora 12:00, la Cimitirul „Eternitatea”. Trupul său va fi depus la biserica „Sfinţii Nicolae şi Pantelimon” din municipiul Bârlad.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...