Ciolacu îi ia apărarea lui Iohannis care se plimbă prin Africa: „Nu cred că o vizită externă a președintelui este lipsită de sens”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat că toate vizitele externe ale președintelui au un scop, subliniind în contextul recentului turneu al președintelui Klaus Iohannis în țările africane, că legăturile României cu Africa trebuie să continue, inclusiv pe baza aspectelor pozitive moștenite din perioada comunistă.

Într-un interviu acordat miercuri seară la Antena 3 CNN, Ciolacu a fost întrebat despre critici care îi sunt aduse în calitatea sa de prim-ministru, în legătură cu creșterea bugetului Administrației Prezidențiale pentru aceste călătorii, pe care unii le consideră lipsite de sens.

„Personal, nu cred că o vizită externă a președintelui este lipsită de sens. Cred că ar fi trebuit să continuăm cu aspectele pozitive lăsate de perioada comunistă, știm cu toții despre aspectele negative. Ar fi trebuit să ne menținem prezenți în acele zone unde eram respectați. În Africa, aveam un potențial extraordinar care ar fi trebuit valorificat până acum. Este un pic cam târziu după 30 de ani, din cauza neglijenței”, a spus Ciolacu.

Întrebat despre interesele României pe care le reprezintă președintele în Africa, premierul a declarat: „Nu știu, pentru că președintele nu s-a consultat cu mine sau nu și-a definit agenda, deoarece, conform Constituției, președintele României are aceste prerogative în politica externă”.

„A ceea ce știu – și nu am nicio reținere să o spun – este că am o comunicare cu președintele după fiecare vizită externă”, a adăugat Ciolacu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

România ratează din nou intrarea în Schengen! Cine spune că nu mai avem nicio șansă

În ceea ce pare a fi un deja-vu pentru...

ȘOCANT: În loc să semneze divorțul, bărbatul își înjunghie soția în fața Primăriei

Într-o încercare de a pune capăt căsniciei într-un mod...

BREAKING NEWS: Mircea Bravo, implicat într-un accident rutier! Pasageră rănită, dar în stare stabilă. Află detalii

Cunoscutul creator de conținut și comediant, Mircea Popa, cunoscut...