VIDEO – Un tată și cei șase fii ai săi au organizat o adevărată Cosa Nostra în 3 județe. Cămătărie, șantaj, trafic de minori și proxenetism

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție din cadrul DCCO au efectuat nouă percheziții în județele Dâmbovița, Giurgiu și Argeș, cu pentru a prinde o grupare violentă condusă de un bărbat și cei șase fii ai acestuia. Aceștia sunt acuzați de practicarea cămătăriei, șantaj, trafic de oameni și minori, precum și proxenetism.

Conform unui comunicat emis de DIICO, în județele Dâmbovița și Argeș, s-a format încă din 2019 o organizație bazată pe relații de familie (tatăl fiind lider și cei șase fii), la care s-au alăturat și alte persoane. Gruparea a operat în mod coordonat până în septembrie 2023, având ca scop comiterea de infracțiuni precum cămătărie, șantaj și trafic de persoane.

Membrii grupării au acordat împrumuturi ilegale unui număr mare de persoane, percepend dobânzi lunare substanțiale cuprinse între 10% și 50%. Pentru recuperarea datoriilor și încasarea dobânzilor, au folosit amenințări, intimidări și chiar violență fizică.

În încercarea de a crea o sursă aparentă de venituri legale, gruparea administra o sală de jocuri de noroc și un magazin mixt, recrutând victime dintre cei cu dependență de jocurile de noroc. Jucătorii primeau sume de bani cu dobânzi foarte mari, pe care nu le puteau rambursa la termenele stabilite, fiind astfel forțate să se angajeze în activități ilegale pentru a-și achita datoriile.

De asemenea, persoanele care cumpărau alimente „pe caiet” de la magazinul mixt erau forțate să plătească sume considerabil mai mari decât costurile reale, acumulând astfel datorii pe care erau constrânse să le achite prin împrumuturi cu titlu de cămătă.

Membrii grupării au recrutat persoane vulnerabile din comunitate (cu situație materială precară, datorii acumulate, lipsă de educație, vicii sau afecțiuni psihice) pe care le-au transportat în Austria și Germania, le-au găzduit în apartamente închiriate și, folosind diverse metode de constrângere (datorii excesive și sistematice, agresiuni fizice, intimidări, amenințări și abuzuri sexuale), le-au exploatat prin menținerea în stare de servitute, obligându-le la prostituție, cerșetorie, vânzare de ziare, colectare de fier vechi și comiterea de furturi și înșelăciuni împotriva unor persoane juridice germane (în special operatori de telefonie mobilă sau dealeri auto).

Până în prezent, 27 de persoane au fost identificate ca fiind traficate în scopul obligării la cerșetorie, dintre care patru erau minore în perioada în care au fost exploatate, precum și o minoră de 12 ani la momentul recrutării, care a fost forțată la prostituție de un membru al grupului.

Acesta a profitat de minoră și a dus-o în locuri prestabilite, unde a exploatat-o sexual, forțând-o să se prostitueze în beneficiul său.

Audierile au loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. În acest caz, se colaborează cu autoritățile legale din Austria și Germania, prin intermediul Birourilor de Legătură al Atașatului de Afaceri Interne austriac și Biroului ofițerilor de legătură ai BKA la București.

De asemenea, pentru a obține materialul probatoriu necesar în caz, DIICOT – Structura Centrală a transmis două ordine europene de anchetă către autoritățile germane competente.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Accident în centrul Constanţei! O persoană a rămas încarcerată

Accident în centrul Constanţei, între un autoturism şi o...

Finala Europa League se joacă miercuri, între Leverkusen și Atalanta! Arbitrul român Istvan Kovacs va fi la centru

sursa foto: UEFA.com Finala Europa League se va disputa miercuri...