Spitalul Modular – prima etapă de construire s-a încheiat. Proiectul a demarat în luna iulie

Date:

Cloud Hosting

Spitalul Modular, care urmează să fie construit în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, a fost asamblat în totalitate, iar acum urmează să începem lucrările la interior.

Corpul modular va avea 52 de paturi din care 10 paturi de ATI si va fi dotat cu Computer tomograf, RMN, farmacie și laborator. Structara modulară a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru aceasta unitate.

Serviciile de imagistica sunt o premieră pentru SCBI care nu a avut în dotare CT și RMN. Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 4 luni de la data începerii lucrărilor.

„Este o investiție amplă și foarte mult așteptată de constănțeni, care completează amplele lucrări de modernizare, reabilitare energetică și consolidare ale clădirii vechi a Spitalului de Boli Infecțioase. Reconstruirea clădirii vechi de 85 de ani va fi demarată anul viitor. La noul spital modular urmează intervențiile la interior: realizarea instalației electrice și a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC), urmate de dotarea viitoarei unități spitalicești.”, a anunțat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. 

Lucrările la spitalul modular au început în luna iulie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare

29 Septembrie – Ziua Mondială a Inimii

În țara noastră, la fiecare 30 de minute un...

Statistică îngrijorătoare: Cei mai mulți români mor de inimă

Bolile de inimă sunt responsabile pentru jumătate din decesele...

Mai mulți parlamentari atacă noile măsuri fiscale la Curtea Constituțională

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a anunțat...

VIDEO – Un tată și cei șase fii ai săi au organizat o adevărată Cosa Nostra în 3 județe. Cămătărie, șantaj, trafic de minori...

https://www.youtube.com/watch?v=BOhLZrlJzzU Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție din cadrul DCCO...