Preselecții pentru a doua ediție a programului intensiv „School of Musical”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Opera Comică pentru Copii continuă un proiect unic în România: „School of Musical”

După succesele înregistrate în ultimii ani cu producții de musical în care majoritatea artiștilor din distribuție au fost copii, Opera Comică pentru Copii continuă, alături de Programul Național Cantus Mundi, un proiect unic în România: „School of Musical”.

Conceptul programului „School of Musical” este de a pregăti viitoarea generație de artiști de musical din România, prin instruirea în mod intensiv a copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Unicitatea programului constă în faptul că elementele teoretice asimilate sunt puse în practică la cel mai înalt nivel în producțiile de musical ale OCC.  

Opera Comică pentru Copii , în această direcție, achiziționează și produce musicaluri de cea mai înaltă calitate și de succes de pe Broadway și West End precum: „Sunetul muzicii”, „Madagascar – A Musical Adventure JR”, „School of Rock”, „Annie JR” și „Matilda”. 

În felul acesta, Opera Comică pentru Copii este singurul organism care se ocupă în mod intensiv de tratarea cu seriozitate și profesionalism a subiectului instruirii tinerelor generații pentru scena românească de musical.  Programul „School of Musical” constă în organizarea de cursuri intensive de canto (4 ore/săptămână), mișcare scenică/dans (2 ore/săptămână) și artă teatrală (2 ore/săptămână) pe durata a 9 luni/stagiune, susţinute de artiști cu experienţă în domeniul artelor spectacolului muzical.

Programul include două module – unul dedicat începătorilor și unul pentru cursanții cu experiență în musical. Preselecțiile sunt programate la finalul lunii septembrie 2023, iar cursurile se desfășoară pe parcursul stagiunii 2023-2024, din octombrie 2023 până în iunie 2024.

Pentru fiecare grupă sunt disponibile 40 de locuri, dintre care 20 vor fi subvenționate de Opera Comică pentru Copii, iar 20 de locuri vor fi cu taxă (800/lună la plată anticipată, 1200/lună la plata lunară). 

Programul presupune parcurgerea următoarelor etape: 

1. Înscrierea copiilor până în data de 25 septembrie, ora 22.00 prin completarea formularului de înscriere, disponibil aici:  bit.ly/InscrieriSOM2023.

2. Selecţia copiilor pentru cursuri în urma unui casting organizat la finalul lunii septembrie 2023 la sediul OCC (Calea Giulești nr. 16, sector 6, București). 

3. Pregătirea şi instruirea beneficiarilor în domeniile de activitate vizate de program la sediul OCC, intensiv, în cadrul stagiunii 2023-2024. 

4. În funcție de cerințele titlului și ale regizorului, cursanții vor avea ocazia de a fi distribuiți în cursul stagiunii 2023-2024 în producțiile de musical din repertoriul OCC. 

5. Finalitatea proiectului constă în distribuirea absolvenților în producția extraordinară „Matilda the musical” (muzică și versuri de Tim Minchin, pe un text de Dennis Kelly, bazată pe romanul „Matilda” din 1988 de Roald Dahl) care va avea premiera în luna mai, 2024.

O nouă ediție a Atelierelor „Micul Artist” începe în luna septembrie

Au început înscrierile pentru o nouă serie de Ateliere „Micul Artist”la Opera Comică pentru Copii. Balet, Cor, Actorie, Dezbateri, Street Dance, Fotografie, Bandă desenată, Comunicare, Șah sunt doar câteva dintre cursurile la care cei mici pot participa și în acest an, alături de multe altele noi. Pe durata anului școlar vor fi 30 întâlniri pentru fiecare atelier, la sediu sau online, o dată pe săptămână, iar plata este de 30 lei/oră de curs, în total 450 de lei pentru un modul care presupune 15 întâlniri.

Înscrierile se desfășoară exclusiv online, prin completarea unui formular, iar apoi părinții sunt așteptați direct la preselecții, care au loc în perioada 18-24 septembrie 2023, în ziua de desfășurare a cursului, în funcție de atelierele alese. Programul complet al atelierelor și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul proiectului, la adresa ateliereocc.ro/inscriere-ateliere.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Evaziune fiscală: prejudiciu de peste 1.000.000 de lei. Polițiștii au făcut percheziții

Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziue fiscală La data...

Cine sunt consilierii locali ai Constanței?

Consiliul Local Municipal: patru partide și 1 independent Numărul de...

SAR ARTEMIS în misiune Medevac: Un marinar rus are nevoie de îngrijiri medicale

Marinarul rus se află la bordul unei nave ancorate...