Start în noul sezon al pieței românești de artă 2023-2024. Încep licitațiile

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Noul sezon al pieței românești de artă 2023-2024 își deschide porțile la Casa de Licitații A10 by Artmark

Noul sezon al pieței românești de artă 2023-2024 își deschide porțile la Casa de Licitații A10 by Artmark cu reluarea licitațiilor de artă care promit să ofere o nouă perspectivă ce vizează funcția artei de alternativă investițională și oportunități unice pentru colecționari, dar și cu evenimentele culturale de marcă. Momentul deschiderii noului sezon oferă ocazia pasionaților și colecționarilor de artă să exploreze și să investească în arta românească, susținând astfel artiștii locali și să contribuie la creșterea unei industrii importante pentru cultura din România.

Seria licitațiilor de artă începe săptămâna viitoare, joi, 21 septembrie, cu un eveniment organizat sub egida „Hanul cu Tei 1833 Licitația unei Colecții Bucureștene, inclusiv atelierul artistei Sanda Șărămăt”, și aduce în fața publicului o impresionantă colecție de aproximativ 200 de opere de artă românească cu preț unitar de pornire de doar 100 de euro. Este momentul democratizării artei clasice românești și a investițiilor inteligente – buget mic pentru începerea unei colecții de artă cu potențial de creștere valorică pe termen mediu și lung.

Cu o abordare atentă, dintr-o sursă sigură precum sunt licitațiile organizate de A10 by Artmark, și pasiune pentru artă, pot fi descoperite opere care inspiră în vederea decorării spațiilor interioare, punând bazele unei colecții de artă. Așadar, colecționarea de artă nu este rezervată doar celor care dețin bugete mari, fiind o experiență deschisă tuturor, care poate îmbogăți perspectiva culturală, iar acest moment începe din 21 septembrie. Punerea operelor în licitație pentru prețul unitar de doar 100 de euro reprezintă o dovadă de deschidere către colecționarii debutanți și o invitație de apropiere cu mecanismele pieței de artă.

Gheorghe Petrașcu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Constantin Piliuță, Sabin Bălașa, Marcel Iancu, Harry Guttman ori Jules Perahim sunt doar câțiva dintre artiștii ce semnează opere scoase la vânzare pentru prețul de pornire de doar 100 de euro în cadrul primei licitații din noul sezon: peisaje rurale și marine, portrete expresive, nuduri delicate ori naturi statice.

Totodată, în cadrul licitației din 21 septembrie își fac apariția, în premieră, obiecte de colecție și opere de artă din atelierul artistei Sanda Șărămăt, inclusiv șevaletul maestrei, care are prețul clasic de pornire de doar 100 de euro. Sanda Șărămăt a fost ghidată de maestrul Alexandru Ciucurencu în activitatea artistică de început, dar a fost profund influențată de viața satului pe care o transpune într-un mod firesc pe pânzele sale.

Inclusiv operele scoase la licitație, semnate de fosta membră a Uniunii Artiștilor Plastici, poartă privitorul prin vasta întindere a spațiului rustic românesc, într-o incursiune în elegiile florale, naturile statice abstractizate sau peisajele citadine realizate de artistă.

Din 1 septembrie, la Palatul Cesianu-Racoviță sunt deschise 4 expoziții: artă clasică și contemporană românească, artă orientală și bijuterii de colecție. Expozițiile pot fi vizitate de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00 pe str. C.A. Rosetti, nr. 5. Operele și obiectele ce urmează a fi scoase la licitație pot fi consultate online pe artmark.ro, acolo unde se pot plasa oferte. Noutățile pieței românești de artă, evenimentele culturale, dar și licitațiile de artă organizate de Casa de Licitații A10 by Artmark pot fi urmărite în newsletter-ul săptămânal.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Foto) Polițiștii locali i-au amendat pe comercianții ambulanți! Vindeau gogoși și porumb pe plajă sau faleză

Poliția Locală Constanța continuă lupta împotriva comerțului ambulant Polițiștii locali...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de tonaj în 6 județe

Restricțiile au fost impuse din cauza Codului Roșu de...

Universitatea „Ovidius” din Constanța: Eveniment de promovare a transformării digitale în educație, prin CiTyINNOHub

Eveniment dedicat transformării digitale în educație Centrul European de Inovare...