Viitorul nedefinit: Programele educaționale pentru 65% din joburile care nu există azi

Date:

Cloud Hosting

Programele educaționale „RoboStarters” și „RoboMasters” au fost dezvoltate pentru a introduce și consolida cunoștințele în domeniul roboticii pentru diferite categorii de vârstă

Într-o eră în care tehnologia și inovația schimbă constant peisajul profesional, pregătirea generației viitoare pentru un viitor nedefinit devine o provocare tot mai mare. O cercetare recentă a World Economic Forum arată că aproximativ 65% dintre copiii care sunt în sistemul de învățământ astăzi vor avea joburi care nu există în prezent. Aceasta nu mai este doar o statistică, ci o realitate cu care educația trebuie să se confrunte.

Globalizarea și digitalizarea au accelerat ritmul schimbării în aproape toate industriile. De la agricultură la mediu și de la medicină la educație, această transformare a revoluționat modul în care trăim, muncim și interacționăm. În acest peisaj, tehnologia a devenit o necesitate, nu doar un avantaj. Adaptabilitatea, gândirea critică și învățarea continuă sunt competențe de bază în această nouă eră.

Robotica, ca și multe alte domenii tehnice, a evoluat rapid în ultimul deceniu. Ce era odată rezervat doar pentru laboratoarele de cercetare sau pentru industria producătoare, a devenit acum accesibil pentru publicul larg, inclusiv pentru copii și adolescenți. Acest lucru are implicații semnificative pentru educație, oferindu-le tinerilor oportunitatea de a interacționa cu tehnologia într-un mod practic și aplicat.

În acest context, programele educaționale „RoboStarters” și „RoboMasters” au fost dezvoltate de specialiștii în domeniu pentru a introduce și consolida cunoștințele în domeniul roboticii pentru diferite categorii de vârstă.

Programul educațional „RoboStarters” se concentrează pe grupa de vârstă 7-10 ani, oferind o introducere în lumea roboticii. Utilizând platforma Zoom, elevii vor fi expuși la un mediu virtual în care vor putea explora Scratch și LEGO Mindstorms.

În contrast, programul educațional „RoboMasters” a fost creat pentru pre-adolescenții cu vârste între 11 și 14 ani, consolidând și extinzând abilitățile dobândite anterior. Aici, elevii vor naviga pe terenurile avansate ale Scratch, se vor scufunda mai adânc în complexitatea LEGO Mindstorms și vor explora potențialul Pythonului, programe extrem importante pentru un viitor specialist în domeniul roboticii.

„În contextul schimbărilor tehnologice fără precedent, este prevăzut ca 65% dintre copiii noștri să aibă joburi care, în momentul de față, nici măcar nu există. A nu acționa acum ar fi a lăsa viitorul copiilor noștri în voia hazardului. Robotica, un domeniu care împinge continuu granițele inovației, este punctul central al acestei revoluții. Ambele programe educaționale nu sunt simple instrucțiuni tehnice; ele sunt, în esență, instrumente de pregătire pentru o eră nouă. Pregătind tinerii în arta și știința roboticii, nu le oferim doar competențele tehnice esențiale pentru joburile viitorului, ci și încrederea și capacitățile analitice de a influența și modela acest viitor. Aceste cursuri reprezintă o investiție strategică, nu doar în educația lor, ci și în binele și progresul societății noastre. Este timpul să acționăm concret și să pregătim generația viitoare pentru schimbările inevitabile ale mâine.”, a declarat Filip Vlad, co-fondator.

Organizatorii programelor educaționale, Groningen Robotics Teachers, au o experiență combinată de peste 7 ani, sunt dedicați misiunii de a oferi o educație de calitate. Expertiza lor nu se limitează la sala de clasă, având la activ reușite notabile în competiții internaționale și un background academic de la universități de top.

Educația este în centrul pregătirii generației viitoare pentru un viitor incert. Alegerea de a investi în învățarea roboticii este o decizie strategică care îi va poziționa pe tineri în avantaj într-o lume în continuă evoluție tehnologică. Programele „RoboStarters” și „RoboMasters” sunt instrumente cheie în acest demers, facilitând dezvoltarea abilităților esențiale pentru secolul 21.

Cei interesați se pot înscrie pe pagina de facebook Groningen Robotics Teachers sau cu un mesaj la 0721524858.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare

Daniel Anghelache, fotograful pentru care emoția transformă imaginea în artă

Din dorința de a afla detalii despre ce înseamnă...

Simulau accidente auto ca să încaseze bani de la asigurări

Doi tineri, în vârstă de 25 și 28 de...