Dosarul șpagă în spitalele din București: Directori de spitale arestați de DNA

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Cristian Plută, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a fost arestat de procurorii anticorupţie într-un caz de corupție, conform unor surse judiciare.

Sursele citate au confirmat arestarea altor persoane, incluzând managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, Alexandru-Paul Dumitru, un reprezentant al firmei Palex Construcţii Instalaţii, şi Silviu Stăncilă. O altă persoană, Cristian Ion, ar fi fost pusă sub supraveghere judiciară.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că luni au fost efectuate percheziții la opt adrese din București și județul Ilfov, inclusiv la sediul unei instituții publice, sediile unor companii și la domiciliile unor persoane fizice, după obținerea autorizațiilor legale.

Potrivit acuzațiilor DNA, Cristian Plută ar fi acceptat o mită de 20.000 de euro de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, pentru a interveni în favoarea numirii acestuia în funcție, conform surselor judiciare.

Sursele judiciare au mai indicat că directorul adjunct al ASSMB ar fi cerut 5% din valoarea unor contracte pentru a ajuta anumite companii să câștige licitații organizate de instituție.

În aprilie, Cristian Plută ar fi acceptat de la Alexandru-Paul Dumitru, reprezentant al Palex Construcţii Instalaţii, promisiunea unei sume de bani reprezentând 5% din valoarea facturilor plătite de ASSMB, direct și prin intermediul lui Silviu Stăncilă. Acest lucru a fost legat de un acord-cadru semnat la 4 aprilie între ASSMB și consorțiul Alpha Max Build – Avision Strategy Consulting, pentru „execuția de lucrări de reparații, reabilitări și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea ASSMB”, cu scopul de a asigura plata facturilor la timp și încheierea de contracte ulterioare.

Între 28 august și 3 septembrie, el ar fi primit de la Alexandru-Paul Dumitru, prin intermediul lui Silviu Stăncilă, suma de 306.439,17 lei, care reprezintă 5% din totalul facturilor emise în luna august de SC Alpha Max Build – 6.128.783,45 lei.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța: Eveniment de promovare a transformării digitale în educație, prin CiTyINNOHub

Eveniment dedicat transformării digitale în educație Centrul European de Inovare...

Constanța: Măsuri pentru cei care vor susține proba scrisă! Unde vor da candidații examenul de titularizare

Au fost stabilite centrele de examen pentru candidații care...

Servicii gratuite de recuperare medicală la Constanța

Serviciile pot fi accesate în baza biletului de trimitere În...

Programul de furnizare a apei în localitatea Movilița! VEZI când o să ai apă la robinet

S-a înregistrat o scădere a debitului de apă de...