Dosarul șpagă în spitalele din București: Directori de spitale arestați de DNA

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Cristian Plută, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a fost arestat de procurorii anticorupţie într-un caz de corupție, conform unor surse judiciare.

Sursele citate au confirmat arestarea altor persoane, incluzând managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, Alexandru-Paul Dumitru, un reprezentant al firmei Palex Construcţii Instalaţii, şi Silviu Stăncilă. O altă persoană, Cristian Ion, ar fi fost pusă sub supraveghere judiciară.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că luni au fost efectuate percheziții la opt adrese din București și județul Ilfov, inclusiv la sediul unei instituții publice, sediile unor companii și la domiciliile unor persoane fizice, după obținerea autorizațiilor legale.

Potrivit acuzațiilor DNA, Cristian Plută ar fi acceptat o mită de 20.000 de euro de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, pentru a interveni în favoarea numirii acestuia în funcție, conform surselor judiciare.

Sursele judiciare au mai indicat că directorul adjunct al ASSMB ar fi cerut 5% din valoarea unor contracte pentru a ajuta anumite companii să câștige licitații organizate de instituție.

În aprilie, Cristian Plută ar fi acceptat de la Alexandru-Paul Dumitru, reprezentant al Palex Construcţii Instalaţii, promisiunea unei sume de bani reprezentând 5% din valoarea facturilor plătite de ASSMB, direct și prin intermediul lui Silviu Stăncilă. Acest lucru a fost legat de un acord-cadru semnat la 4 aprilie între ASSMB și consorțiul Alpha Max Build – Avision Strategy Consulting, pentru „execuția de lucrări de reparații, reabilitări și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea ASSMB”, cu scopul de a asigura plata facturilor la timp și încheierea de contracte ulterioare.

Între 28 august și 3 septembrie, el ar fi primit de la Alexandru-Paul Dumitru, prin intermediul lui Silviu Stăncilă, suma de 306.439,17 lei, care reprezintă 5% din totalul facturilor emise în luna august de SC Alpha Max Build – 6.128.783,45 lei.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Mesaj RO-Alert: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”, în Constanța

Mesajul a fost trimis la ora 19:00 Locuitorii din județul...

(Video) Atenție la utilizarea instalațiilor electrice: Prevenirea incendiilor începe cu reguli simple!

Recomandările pompierilor Incendiile provocate de instalațiile electrice defecte sau improvizate...