Poluarea cu plastic reprezintă una dintre cele mai grave ameninţări pentru mediul nostru înconjurător. Aproximativ 10 milioane de tone de deşeuri ajung în ecosistemele acvatice ale lumii în fiecare an

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Peste 1.000 de saci de deşeuri colectaţi de pe malurile Lacului Bicaz

Poluarea cu plastic reprezintă una dintre cele mai grave ameninţări pentru mediul nostru înconjurător, cu aproximativ 10 milioane de tone de deşeuri ajungând în ecosistemele acvatice ale lumii în fiecare an. Materiile plastice, în special sticlele de băuturi şi pungile de unică folosinţă, constituie principalele tipuri de deşeuri găsite în aceste medii fragile.

Asociaţia Let’s Do It Romania împreună cu Persil au lansat o amplă campanie de curăţare a Lacului Bicaz de deşeurile care ameninţau frumuseţea naturală a unuia dintre cele mai pitoreşti locuri din România.

Pentru a contribui la crearea unui mediu înconjurător mai curat, consumatorii au fost implicaţi direct în campania de protejare a mediului înconjurător demarată de Persil şi Let’s Do it Romania. În perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2022, fiecare achiziţie a unui produs Persil a susţinut această iniţiativă CSR. În urma campaniei, a fost donată suma de 16.560 euro către Let’s Do It Romania pentru această cauză.

Timp de două zile, pe 16 şi 23 septembrie, un număr de 1.023 de saci de deşeuri, au fost colectaţi de pe malurile lacului Bicaz de aproximativ 338 de voluntari dedicaţi, cărora li s-au alăturat 40 de angajaţi ai Henkel România.

„Cu mândrie şi satisfacţie, anunţăm că am reuşit să îndeplinim angajamentul nostru de a curăţa suprafaţa şi malurile Lacului Bicaz de deşeuri din plastic la care se adaugă deşeuri din aluminiu, sticlă şi plastic de pe suprafaţa şi malurile Lacului Bicaz. În data de 23 septembrie, evenimentul a început la ora 10:00 şi a avut loc cu sprijinul autorităţilor, în special al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi a Administraţiei Naţionale Apele Române şi cu implicarea voluntarilor dedicaţi, care au muncit neîncetat timp de aproximativ 7 ore, cu o pauză de doar 40 de minute (pentru masa de prânz). Totodată, alături de noi, au participat şi încă două organizaţii de mediu.”, a declarat Anamaria Hâncu, co-fondator al Let’s Do It Romania.

Persil este un brand dedicat sustenabilităţii şi inovaţiei. Formula inovatoare Persil conţine 92% ingrediente biodegradabile. Acesta ajută şi la reducerea consumului de energie datorită eficienţei la temperaturi scăzute. De asemenea, toate ambalajele Persil sunt reciclabile.

„Scopul nostru a fost clar: să curăţăm o cantitate cât mai mare de deşeuri din plastic de pe suprafaţa şi malurile lacului şi să restituim acestui loc frumuseţea şi splendoarea sa naturală. Eforturile susţinute ale echipei Henkel, împreună cu voluntarii motivaţi, au dus la colectarea şi eliminarea cu succes a deşeurilor, fiind o demonstraţie clară a angajamentului nostru de a construi un viitor mai curat şi mai sustenabil pentru toţi. Credem cu tărie că am transmis un mesaj puternic şi am inspirat mai mulţi oameni să se alăture acestei cauze nobile.”, a afirmat Carmen Odoroaga-Barbu, Brand Manager Persil.

Prin această iniţiativă, Persil şi Let’s Do It Romania au demonstrat că acţiunile concrete pot schimba în bine viitorul mediului şi ne încurajează pe toţi să ne implicăm în protejarea planetei!

Această iniţiativă de curăţare a beneficiat de sprijinul autorităţilor, în special al al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi a Administraţiei Naţionale Apele Române. Până la finalul anului 2023 mai sunt planficate şi alte acţiuni de curăţare a Lacului Bicaz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

România ratează din nou intrarea în Schengen! Cine spune că nu mai avem nicio șansă

În ceea ce pare a fi un deja-vu pentru...

ȘOCANT: În loc să semneze divorțul, bărbatul își înjunghie soția în fața Primăriei

Într-o încercare de a pune capăt căsniciei într-un mod...

BREAKING NEWS: Mircea Bravo, implicat într-un accident rutier! Pasageră rănită, dar în stare stabilă. Află detalii

Cunoscutul creator de conținut și comediant, Mircea Popa, cunoscut...