Protest USR la Ministerul Sănătăţii. Rafila, chemat să explice în Parlament tăierea banilor din PNRR pentru spitale

Date:

Ovidius Clinical Hospital

USR a depus o cerere către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru ca ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, să vină în Parlament şi să explice tăierea a 740 de milioane de euro din PNRR pentru noi spitale şi dotări. Parlamentari şi membri USR au mers, astăzi, la Ministerul Sănătăţii. I-au cerut demisia ministrului Sănătății, dr. Alexandru Rafila. De asemenea, au mai cerut ca Guvernul PSD-PNL să nu renunţe la banii europeni pentru spitale.

„Este momentul să ne despărţim de ministrul Rafila. Ultima picătură a curs în momentul în care a venit şi ne-a anunţat cu seninătate că a pierdut circa 700 de milioane de euro fonduri din PNRR care trebuiau să fie folosite pentru construirea a şase unităţi spitaliceşti în toată ţara. Constanţa, judeţ pe care eu îl reprezint în Parlament, se numără printre zonele afectate. Suntem cu toţii nemulţumiţi de incompetenţa acestui ministru, de faptul că ne minte cu neruşinare de când a depus jurământul.”, a declarat Stelian Ion, deputat USR şi fost ministru al Justiţiei.

„Domnul Rafila trebuia să plece de mult. A făcut praf planul de combatere a cancerului, a făcut praf mai multe legi votate în unanimitate de către Parlament. Mă refer la legea „Stop nosocomiale” şi la legea asistenţei medicale mobile, legi care ar putea salva vieţi, dar pentru care nu avem norme. Domnul Rafila nu vine nici măcar pe la şedinţele comisiilor parlamentare, este total absent. E preocupat de excursiile lui în alte ţări şi mai puţin de sănătatea românilor. Fiecare zi cu Rafila ministru este o zi în minus pentru sănătatea românilor.”, a precizat Tudor Pop, deputat USR şi membru în Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor.

„Ministrul Rafila îi minte pe români când invocă drept motiv pentru tăierea finanţării din PNRR riscul ridicat de nerealizare pentru mai multe spitale sau secţii noi.”, au mai spus membrii USR.

Membrii USR susțin că Spitalul de Pediatrie din Constanţa nu era în întârziere şi putea fi realizat până în 2026. Similar, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase de la Braşov, clasat pe locul 7 din 49 de proiecte evaluate de Ministerul Sănătăţii, avea toate şansele să fie realizat în termen cu bani europeni.

Sursă foto: facebook/USR

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Asociația Patronală RESTO anunță schimbări în conducere. Președintele executiv, Lucian Cristian Tudose, a demisionat

Cine este noul președinte RESTO? Asociația Patronală RESTO a anunțat...

Evaziune fiscală: prejudiciu de peste 1.000.000 de lei. Polițiștii au făcut percheziții

Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziue fiscală La data...

Cine sunt consilierii locali ai Constanței?

Consiliul Local Municipal: patru partide și 1 independent Numărul de...