Obezitatea rămâne principala afecțiune a preșcolarilor din România. Ce alte boli grave îi afectează pe copiii noștri

Date:

Ovidius Clinical Hospital

O analiză recentă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Buzău, bazată pe evaluarea stării de sănătate a peste 15.000 de elevi și preșcolari, a dezvăluit că viciile de refracție, obezitatea și bolile neuropsihice domină lista principalelor afecțiuni care afectează copiii și tinerii.

Această evaluare a stării de sănătate a fost realizată în anul școlar 2022-2023 și va continua și în anul următor. În cadrul Programului Național de Monitorizare a Factorilor Determinanți din Mediul de Viață și Muncă, Protejarea Sănătății Copiilor și Tinerilor, DSP Buzău a efectuat o serie de controale medicale pentru a evalua starea generală de sănătate a preșcolarilor și elevilor din clasele a I-a, IV-a, VIII-a, XII-a.

Aceste controale au avut ca scop identificarea bolilor cronice la copii și implementarea măsurilor terapeutice necesare.

În total, au fost examinați 15.319 preșcolari și școlari de către medicii școlari în mediul urban și de medicii de familie în mediul rural.

Analiza a arătat că obezitatea este cea mai frecventă afecțiune întâlnită la preșcolari. Alte afecțiuni comune depistate în urma acestei evaluări includ viciile de refracție, bolile neuropsihice și deformările coloanei vertebrale.

În plus, studiul a relevat că numărul copiilor diagnosticați cu boli cronice crește odată cu vârsta. Viciile de refracție și alte boli ale ochiului ocupă primul loc în topul cauzelor de boală, urmate de obezitatea de cauză neendocrină, bolile neuropsihice, afecțiunile cronice amigdaliene și vegetațiile adenoide, și deformările coloanei vertebrale.

În mediul urban, obezitatea de cauză neendocrină se află în primele trei locuri în topul cauzelor de boală pentru toate grupele de vârstă examinate și este principala cauză de boală la preșcolari. Pe măsură ce copiii cresc, numărul celor diagnosticați cu vicii de refracție și deformări ale coloanei vertebrale crește. Bolile cronice identificate subliniază importanța factorilor de mediu și de muncă în sănătatea copiilor.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Alertă în județul Constanța. Patru copii au dispărut de acasă. A fost emis RO-Alert

Cei patru copii au plecat de acasă de 3...

Peste 25.000 de țigarete nedeclarate, descoperite în bagajele de cală ale unei femei pe Aeroportul Otopeni

Femeia venise din Istanbul Autoritățile de frontieră din cadrul Aeroportului...

Transporturi agabaritice pe rutele Agigea-Siret și Agigea-Albița

Transporturile va fi însoțit de autovehicule de însoțire autorizate...

MApN: „Aceste așa-zise <<informații>> nu au niciun fundament real”

Anunțul MApN a fost făcut pe Facebook Ministerul Apărării Naționale (MApN)...