Alertă în județul Tulcea: „Drone rusești se îndreaptă către teritoriul ucrainean”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Ministerul Apărării a anunțat că, duminică, 17 septembrie, a alertat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru a institui măsuri de prealertă aeriană, începând cu ora 22,55, pentru zona de nord a județului Tulcea, în apropiere de care au fost detectate grupuri de drone rusești care se îndreptau spre teritoriul ucrainean.

Această zonă are potențialul de a fi afectată de riscurile asociate exploziilor provocate de drone rusești.

„Duminică, forțele ruse au continuat atacurile asupra unor obiective din Ucraina, în apropiere de granița cu România. Ministerul Apărării Naționale a urmărit în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone rusești care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, MApN a alertat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru a institui măsuri de prealertă aeriană, începând cu ora 22,55, pentru zona de nord a județului Tulcea, care se află în apropiere și care are potențialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situații. Forțele MApN și-au intensificat prezența și continuă să implementeze măsurile necesare în zonele în care pot apărea riscuri ca urmare a acestor situații”, a menționat Ministerul Apărării într-un comunicat.

În acest context, MApN condamnă ferm aceste atacuri efectuate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și contravin grav regulilor dreptului internațional umanitar.

„MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situația generată de aceste atacuri, menținând un contact constant cu acestea”, a subliniat sursa menționată.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare