„Micuța eroină luptătoare de la malul mării”. Cel mai mic pacient al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a plecat acasă!

Date:

Ovidius Clinical Hospital

O poveste de curaj și rezistență a prins viață la Constanța. Este vorba de un bebeluș care la naștere cântărea doar 390 de grame. Micuța luptătoare a trecut prin momente dificile și zile nesigure într-un spital, dar astăzi, 1 februarie, aduce bucurie și speranță în inimile celor care au urmărit cu emoție evoluția sa uluitoare.

Familia micuței eroine s-a confruntat cu provocări de neimaginat când fetița a venit pe lume mult mai devreme decât se așteptau. Cu o greutate atât de redusă, începutul vieții sale a fost un adevărat test de rezistență pentru toți cei implicați. Medicii și asistenții au devenit „gardieni ei”. Aceștia i-au oferit tot ce era mai bun: tratament şi îngrijiri medicale avansate, atenţie permanentă, grijă şi multă linişte ca să se acomodeze la noua viaţă.

Povestea bebelușului a început brusc, la doar 24 de săptămâni petrecute în pântecele mamei. S-a născut cu scor Apgar 1, avea 390 de grame şi doar 28 de cm lungime. Prin urmare, compartimentul de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul secţiei Neontaologie i-a devenit casă iar incubatorul din boxa nr. 15 i-a fost pătuţ vreme bună, anunță Spitalul Județean de Urgență Constanța.

„Ii dorim sănătate şi mult noroc în viaţă! Iar întregii echipe medicale, felicitări pentru efortul, grija şi dedicarea de care dă, de fiecare dată, dovadă.”, a transmis conducerea Spitalului Județean de Urgență Constanța pe pagina de Facebook.

După 95 de zile petrecute în unitatea medicală, 951 de ore de ventilație mecanică și 144 de ore de ventilație non-invazivă, cel mai mic pacient a părăsit astăzi, 01 februarie, secţia Neonatologie, sănătos, cu o greutate de 2.545 kg şi 48 cm lungime. Cu inimile pline de recunoștință și bucurie, familia micuței luptătoare au luat-o acasă pentru prima dată.

Proaspăta mămică a scris și ea un mesaj pe pagina ei de Facebook.

„În sfârșit, povestea noastră s-a încheiat cu bine! Dupa 95 zile petrecute în secția Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Antonia-Maria, născută cu numai 390 de grame, a ajuns acasă! Acest lucru a fost posibil cu ajutorul doamnei doctor Georgia Ioana Oglindă, care a fost ca un înger păzitor pentru bebelină, dar și pentru noi, ca părinți, iar pentru asta, vă suntem recunoscători! În terapie am întâlnit oameni profesioniști, oameni dedicați meseriei lor, oameni empatici. Doamnelor doctor, doamnelor asistente, doamnelor infirmiere, faceți o treabă extraordinară! Fără implicarea dumneavoastră, nu am fi reușit! Sunteți niște oameni minunați, care au crezut de la început în șansa bebelinei noastre și ne-ați dat și nouă speranță! Vă mulțumim din tot sufletul pentru tot ce ați făcut pentru eroina noastră! Ne-ați făcut cei mai fericiți părinți!”, a scris mămica.

Această poveste emoționantă ne amintește că viața este o călătorie plină de surprize și că, uneori, chiar și cei mai mici printre noi pot avea o putere extraordinară. „Eroina luptătoare de la malul mării” este acum o sursă de inspirație pentru toți cei care au fost martori la evoluția sa și pentru cei care vor auzi despre miracolul său. Oricât de fragilă ar părea viața, ea poate fi și o poveste de triumf și curaj, iar povestea Antoniei este dovada vie a acestui adevăr.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Aviz favorabil pentru modernizarea liniei CF Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – Frontieră

Consiliul Tehnico-Economic a aprobat astăzi, 22 februarie, variantele optime...

Tulcea: Un element de muniție din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în localitatea Tudor Vladimirescu

În această după-amiază, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru...