Procesul lui Vlad Pascu, reluat joi! Inculpatul a fost adus la sediul Judecătoriei Mangalia

Date:

Ovidius Clinical Hospital

sursa foto: Antena 3

Procesul a fost preluat de un alt magistrat, după ce judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a fost transferată

Procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în care doi tineri şi-au pierdut vieţile, continuă joi la Judecătoria Mangalia. Inculpatul a fost adus cu duba la sediul instanţei. Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea care avea în soluţionare dosarul lui Vlad Pascu, va fi mutată, de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, începând din 1 iunie.

Este a doua oară când judecătoarea solicită acest transfer, iar marţi Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea. Procesul va fi preluat de un alt magistrat.

Ioana Ancuţa Popoviciu a fost acuzată de comportament nepotrivit de familiile victimelor şi de avocaţii acestora. Tatăl uneia dintre victimele accidentului de la 2 Mai a afirmat despre magistrat că a întrebat dacă tânărul mort este în sala de judecată și i-a cerut buletinul.

La jumătatea lunii aprilie, Inspecţia Judiciară a anunţat că a trimis propunerea de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu.

Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, transmite Inspecția Judiciară. Consiliul Superior al Magistraturii a considerat, însă, că o asemenea măsură nu se impune.spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Evaziune fiscală: prejudiciu de peste 1.000.000 de lei. Polițiștii au făcut percheziții

Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziue fiscală La data...

Cine sunt consilierii locali ai Constanței?

Consiliul Local Municipal: patru partide și 1 independent Numărul de...

SAR ARTEMIS în misiune Medevac: Un marinar rus are nevoie de îngrijiri medicale

Marinarul rus se află la bordul unei nave ancorate...