Procurorii au reţinut trei bărbaţi care susţineau că vând permise de conducere „originale”! Aceştia căutau clienţi pe Facebook, Instagram şi Tik-Tok

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Procurorii spun că cei trei ar fi cerut sume cuprinse între 600 şi 1.200 de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au reţinut trei bărbaţi care susţineau pe reţelele Facebook, Instagram şi Tik-Tok că pot face rost de permise de conducere, în schimbul unor sume de bani. Potrivit unui comunicat al Parchetului, citat de Agerpres, în perioada ianuarie 2022 – mai 2024, inculpaţii au postat pe diferite platforme de socializare (Facebook, Instagram, Tik-Tok, dar fără a se limita la acestea) mai multe anunţuri cu privire la obţinerea, de către peroane interesate, a unor „permise de conducere originale”.

Inculpaţii au indicat ca modalitate de contactare un număr de telefon ce permitea transferarea conversaţiilor în aplicaţia Whatsapp.

„Prin folosirea de mijloace frauduloase, nume sau calităţi mincinoase, precum reprezentanţi ai unor şcoli de şoferi, poliţişti sau prin expedierea unui mesaj temporar prin aplicaţia Whatsapp ce conţinea imaginea unui permis de conducere cu datele solicitantului, inculpaţii au indus în eroare persoanele interesate cu privire la împrejurarea că vor intra în posesia permiselor de conducere solicitate. Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare demarării procedurii de întocmire a permiselor de conducere şi expedierii acestora, inculpaţii solicitau de la persoanele interesate sume cuprinse între 600 euro şi 1.200 de euro. Aceste sume erau transferate inculpaţilor prin intermediul platformei financiare Revolut”, transmit procurorii, conform Agerpres.

În total, anchetatorii au identificat 30 de persoane care doreau să obţină permise de conducere în mod fraudulos.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Evaziune fiscală: prejudiciu de peste 1.000.000 de lei. Polițiștii au făcut percheziții

Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziue fiscală La data...

Cine sunt consilierii locali ai Constanței?

Consiliul Local Municipal: patru partide și 1 independent Numărul de...

SAR ARTEMIS în misiune Medevac: Un marinar rus are nevoie de îngrijiri medicale

Marinarul rus se află la bordul unei nave ancorate...