Nicu Ștefănuță solicită Comisiei Europene și Ministerului Mediului măsuri pentru reciclarea corectă a deșeurilor în România

Date:

Cloud Hosting

Nicu Ștefănuță: „Reciclarea în România – haos, corupție și incompetență”

Ca urmare a apariției noului reportaj Recorder care explică problemele legate de transmiterea corectă a datelor privind gestionarea deșeurilor în România, europarlamentarul Nicu Ștefănuță s-a adresat atât Comisiei Europene, cât și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu scopul de a solicita măsuri care să conducă spre o raportare corectă a reciclării.

Materialul de investigație al publicației Recorder a arătat că tot circuitul deșeurilor la nivel național este afectat de un lanț al raportărilor greșite – de la operatorii economici care colectează deșeurile, pana la fiecare autoritate competentă. Practic, nimeni nu controlează cât și cum se reciclează în România, iar astfel se transmit date neverificate pe teren la Eurostat.

Prin interpelarea către Comisia Europeană, Ștefănuță a cerut asistență tehnică din partea executivului european pentru a redresa problemele din țară și pentru a salva implementarea Pactului verde în România.

În scrisoarea adresată Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet, europarlamentarul Nicu Ștefănuță a solicitat modificări normative prin care să se clarifice rolul și responsabilitatea autorităților implicate în gestionarea deșeurilor în România. Mai mult, acesta a menționat necesitatea unui control și a unui audit pentru a reda credibilitatea autorităților statului, precum și verificări pe teren pe tot lanțul gestionării deșeurilor, în așa fel încât neregulile să fie clarificate.

„România primește miliarde de euro de la UE pentru tranziția verde și economia circulară, care include gestionarea deșeurilor și reciclarea. Atât timp cât există o lipsă de claritate și transparență în rolul și responsabilitatea autorităților statului, nu pot sa vorbesc de o bună folosire a banului european. Se impun, așadar, măsuri pentru a reda încrederea că România poate să fie de încredere, că poate respecta legislația europeană și că banii europeni nu sunt aruncați la gunoi.”, a declarat Nicu Ștefănuță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare

Daniel Anghelache, fotograful pentru care emoția transformă imaginea în artă

Din dorința de a afla detalii despre ce înseamnă...

Simulau accidente auto ca să încaseze bani de la asigurări

Doi tineri, în vârstă de 25 și 28 de...