(Video) Accident naval între două ambarcațiuni în Delta Dunării. Ambele transportau turiști. O persoană este dată dispărută

Date:

Cloud Hosting

Accident naval în Delta Dunării, la intersecția canelelor Șontea cu Oguța

În jurul orei 12.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a fost anunțat prin apel la numărul unic de Urgență 112, despre faptul că în zona localității Mila 23 s-a produs un accident naval între două ambarcațiuni, iar în urma acestuia o persoană de sex masculin este dispărută în apă.

Pentru căutarea persoanei dispărute au fost alocate forțe și mijloace din cadrul pichetului de pompieri Crișan și un elicopter SMURD.

„Ultimele date de la locul producerii accidentului arată faptul că în eveniment au fost implicate 20 de persoane, 13 dintr-o ambarcațiune și alte șapte din a doua. În acest moment se efectuează căutări pentru persoana dispărută sub coordonarea poliției.”, a declarat Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU „Delta” Tulcea.

Ambele ambarcațiuni transportau turiști, iar printre persoane s-ar afla și un copil.

„Ne-a făcut gaură în ambarcațiune. A intrat cu viteză foarte mare în ambarcațiunea noastră care făcea cursa regulata Mila 23-Tulcea. Bărbatul dispărut a fost aruncat în apă. Era împreună cu fiica sa, iar ea ne-a spus ca nu își pusese vesta de salvare. În barca noastră se aflau 11 persoane, plus conducătorul ambarcațiunii”, a declarat pentru ziarul Libertatea, managerul companiei de transport Pelicanul Express, Mihai Marcov.

Pompierii, polițiștii și elicopterul SMURD îl caută acum pe bărbatul dat dispărut. În paralel, se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Sursă foto/video: ISU „Delta” Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare